SANT JORDI 2017

Palma viurà una diada de Sant Jordi plena d'activitats

El Gremi de Llibreters de Mallorca, el Consell de Mallorca, l'Ajuntament de Palma i l'ARA Balears en són els principals organitzadors  

La Diada de Sant Jordi omplirà la ciutat de llibres i lectors, aquest diumenge 23 d'abril, amb un bon grapat d'activitats organitzades pel Gremi de Llibreters de Mallorca, l'Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca i l'ARA Balears que s'han presentat aquest dimecres a la plaça Major.

A bona part del centre de Ciutat, des de la plaça d'Espanya fins a la plaça de Cort, hi haurà paradetes. En seran més de 50, majoritàriament de llibres, amb 22 llibreries que hi participen, però també d'associacions i editorials.

Així, diumenge els llibres sortiran als carrers i, a més, les llibreries estaran obertes. A part d'això, hi haurà activitats per a tots els públics ( contacontes, concerts, tallers, glosades, cercaviles), escriptors signant els seus llibres, quatre hores de lectura de textos d'autors com Blai Bonet, Miquel Àngel Riera, Damià Huguet i Maria Aurèlia Capmany, etc.

Enguany, els autors més destacats que signaran les seves darreres novetats editorials són Guillem Frontera, Pere Antoni Pons, Miquel Calent i Mateu Morro –col·laboradors de l'ARA Balears–; Miquel Àngel Llonovoy; Pere Joan Martorell i els il·lustradors Albert Pinya i Nívola Uyá.

La llibretera Miquela Serra no recorda que cap altre any s'hagués organitzat la Diada de Sant Jordi en diumenge i augura que moltes persones acudiran al centre de Ciutat perquè és un dia festiu. Des de l'Ajuntament de Palma recorden que la diada coincideix amb el Diumenge de l'Àngel i que s'espera que sigui una jornada ludicofestiva per a tota la ciutat. A més, PalmaDansa sortirà al carrer amb dues propostes artístiques. N'és una 'La partida', de Vero Cendaya, un espectacle que mescla futbol i ball i que es representarà a la plaça d'Espanya. El Centre Cultural de la Misericòrdia serà un altre punt neuràlgic de la diada amb activitats organitzades pel Consell de Mallorca.

Concursos

El Gremi de Llibreters de Mallorca organitza, a més, dos concursos durant la jornada de diumenge. Un dels quals és 'Tens un artista a casa?', un concurs infantil que demana als infants que dibuixin el seu drac, el guanyador podrà guanyar 50 € en llibres infantils. L'altre és un concurs de fotografia que consisteix a compartir una foto de Sant Jordi 2017, recomanar un llibre i pujar la foto a les xarxes socials emprant el hasthtag #SantJordiPalma2017, la millor foto tindrà premi.

EDICIÓ PAPER 13/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF