Més de 8.000 alumnes de Menorca han participat en activitats sobre patrimoni històric

Les activitats organitzades pel Museu de Menorca i el Museu Municipal de Ciutadella fan part del programa Salut Jove i Cultura que coordina el Consell Insular

Un total de 8.782 alumnes de Menorca han participat en les activitats didàctiques relacionades amb el patrimoni històric durant el curs 2017-2018. Aquesta xifra representa el 63,9% del total dels alumnes matriculats a l’illa durant aquest curs, que sumant els d’Educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i cicles formatius s’eleva a 13.743.

Les institucions públiques de Menorca han impulsat aquestes activitats didàctiques sobre patrimoni històric. Les organitzades pel Museu de Menorca i el Museu Municipal de Ciutadella s’han integrat al programa Salut Jove i Cultura que coordina el Consell Insular. Aquest programa ha ofert un total de 22 tallers relacionats amb el patrimoni històric, 13 dels quals han consistit en visites a monuments i llocs d’interès patrimonial.

Un total de 1.810 alumnes ha participat en les visites a monuments. D’altra banda, les 15 activitats oferides pel Museu de Menorca han aixecat l’interès de 2.768 participants i les del Museu Municipal de Ciutadella, 2.367 escolars. També cal destacar la iniciativa del Consell ‘Adopta un monument’, que ha tingut com a finalitat crear un intens vincle entre grups escolars i un jaciment en concret. Un total de 18 grups, uns 450 alumnes, ha gaudit aquest curs d’aquesta iniciativa. Finalment, l’Ajuntament de Maó ha ofert 10 tallers emmarcats al programa ‘Amb bona lletra’ amb la participació de 1.387 alumnes.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF