Marcel Cranc publica 'Fe', el seu nou "directe d'estudi"

El músic de Sencelles enregistra les cançons que ha fet en directe durant el darrer any

Marcel Cranc és, probablement, un dels músics més actius de les Balears. Des del seu primer disc, 'Animal fràgil' publicat el 2006 fins avui, ha tret set treballs i ha actuat en festivals de música de Viena i Berlín, i al Palau de la Música de Barcelona, entre d'altres. Ara publica el 8è disc, 'Fe', un disc enregistrat en directe dins l'estudi, per tant, sense postproducció i en el qual el músic s'encarrega del piano, la veu i els sintetitzadors.

El disc, que continua amb l'estil de l'artista de combinar pop, folk amb tints electrònics, reflecteix el directe que el músic ha fet durant el darrer any mentre, afirma, "estic preparant material per començar a gravar noves cançons a principi d'any". 'Fe' es presentarà divendres 23 de novembre al teatre Xesc Forteza, de Palma i, seguint el patró del disc i dels darrers concerts, el músic actuarà en solitari. "Sempre he tocat amb músics genials però supòs que eren tan bons que em despistaven a mi", comenta entre rialles i afegeix que "pas moltíssim de gust amb el piano i les programacions jo tot sol".

El músic sol utilitzar els monosíl·labs i les paraules senzilles per titular tant les seves cançons com alguns dels seus treballs. Segons Cranc, 'Fe' és una manera d'expressar la seva convicció en les cançons que inclouen el disc i en el format. "Em pareixia una paraula que encaixava perfectament amb el sentiment que tenc ara, que és una esperança que tot va a millor i que d'alguna manera tens uns objectius que es van complint i l'únic que has de fer és aferrar-te a aquesta branca que és la fe".

L'edició física del disc és, a més, un objecte únic. Editat en CD i en vinil de set polzades, el músic ha intervingut en les portades de manera que cada còpia és única en una edició limitada.

EDICIÓ PAPER 17/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF