Luis Vidaña guanya el certamen d’Arts Visuals Art Jove 2019

Gabriel Llinàs i Sergio Monje han aconseguit el segon premi 'ex aequo'

Luis Vidaña, amb la instal·lació 'Mobilitzats', ha guanyat el certamen d’Arts Visuals Art Jove 2019. L’obra es compon de tres peces de pintura fosforescent damunt tela. Així mateix, el jurat ha concedit dos segons premis 'ex aequo' per les obres 'Quan l’actitud esdevé forma' de Gabriel Llinàs i 'Searching Sisphus' de Sergio Monje.

La dotació total del premi és de 7.000 euros, distribuïts entre un primer premi en metàl·lic de 1.000 euros i dos segons premis de 500 euros, als quals s’han de sumar els imports corresponents a les despeses de producció de les obres, que són de 1.500 euros a repartir entre tots els finalistes, i 3.500 euros per sufragar les despeses derivades de la participació de l’artista guanyador en el certamen Art PerTot 2020. Aquesta participació implica la presentació d’una obra en el certamen InundArt de Girona i l’exposició a la Casa de la Catalanitat de Perpinyà.

Les obres guardonades de Vidaña, Llinàs i Monje, com també les finalistes de Josep Santamaria, Ricardo Díaz, Maya Valencia i Daniel Amorós, estaran exposades al Casal Solleric de Palma fins dia 29 de setembre juntament amb les dels finalistes d’Art PerTot que hi presentaren la seva obra, si bé no hi concursaren, Albert Gironés i Laura Bergillos.

A la inauguració de l’exposició de dijous hi assistiren Sebastià Lliteres, director de l’Institut Balear de la Joventut, convocant del certamen; Cesc Poch, director general de l’Agència Catalana de la Joventut, i Agnès Fàbregas, coordinadora territorial de Joventut de Girona, que hi acudia per l’acord de col·laboració institucional en el certamen Art PerTot, per a la mobilitat i la projecció dels joves artistes de les Illes Balears, subscrit per l’Institut Balear de la Joventut.

El president del jurat ha estat Ñaco Fabré, premi Ciutat de Palma 2000 i membre de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Sebastià, i els vocals Marta Vilardell, coordinadora del programa cultural Art Jove de Catalunya; Montse Torras, directora d’IntroArt i assessora artística; Aránzau Miró, crítica d’art i investigadora, i Natalia Fariñas, guanyadora de la darrera edició del certamen d’Arts Visuals del programa cultural Art Jove. La secretària ha estat Natàlia Rabassa, coordinadora d’Art Jove de les Illes Balears.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF