L'actriu Laura Pons oficialitza l'inici de les festes de Gràcia amb un pregó elegant

Pons no va deixar escapar l'oportunitat per reivindicar el teatre, els seus orígens, les antigues tradicions populars a les festes de Gràcia i el deure de "cuidar Menorca"

Maó viu aquest divendres el primer dels dos dies de màxima intensitat corresponent a les festes de la Mare de Déu de Gràcia 2018. La lectura anit passada del pregó, a càrrec de l'actriu Laura Pons, simbolitzà el tret de sortida a unes hores emocionants, de fraternitat i d'oci. Les festes patronals de Maó varen arrencar amb el tradicional primer toc de flabiol a l'Ajuntament. Seguidament, la batlessa, Conxa Juanola, donà la benvinguda a tots els ciutadans que varen omplir la plaça de la Constitució recordant que les festes "són instants per abraçar-nos i riure plegats, escoltar el so del flabiol i obrir les cases als nostres amics".

Juanola presentà Laura Pons com "un exemple d'una dona del segle XXI activa i treballadora, que continua sent la veïna del somriure obert". A continuació, arribà el torn per a la pregonera, que a través d'un discurs ben estructurat va deixar missatges directes entre línies. Amb sentit de l'humor, Pons no va deixar escapar l'oportunitat per reivindicar el teatre, els seus orígens, les antigues tradicions populars a les festes de Gràcia i el deure de "cuidar la nostra roqueta", en una clara referència a vetlar per un creixement sostenible de Menorca.

L'ambient festiu envaeix tots els carrers de Maó i a les 16.00 h el flabioler Lito Vinent començarà el Replec de Cavallers per configurar la Colcada. Un dels moments més esperats tindrà lloc a les 17.15 h a les portes de l'Ajuntament amb la incorporació del Caixer Batle, honor que aquest any ha recaigut en la figura del regidor socialista Carlos Montes. A les 19.00 h, la Colcada es traslladarà fins a l'ermita de Gràcia per dur-hi a terme les solemnes completes. Finalment, el primer 'jaleo' de festes farà esclatar d'alegria i felicitat els milers de ciutadans que es concentraran a la plaça de la Constitució a les 21.00 h. 

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF