Publicitat
Publicitat

“Gotes que vessen gots” d’Imma Cabré, premi Helena Jubany

L’obra de Cabré va ser triada d’entre 79 obres presentades segons paraules del jurat per “la seva qualitat literària, llenguatge fresc, ritme i originalitat”

Imma Cabré ha guanyat el  VI Premi Helena Jubany de narració curta o recull de contes per a ser explicats, únic premi existent d’aquestes característiques, amb el seu recull de quatre relats ‘Gotes que vessen gots’. L’obra és un recull de quatre contes rabiosament actuals que destaquen per l’originalitat en el tractament desenfadat de temes de contingut social i humà, escrits amb un llenguatge fresc, amb bon ritme, i les justes pinzellades d’ironia i humor transgressor. Si voleu saber com escriure una novel·la policíaca, com s'entenen al grup mixt dos diputats de partits diferents, les delícies de treballar en un parc infantil o com es pot acabar tornant al Born després de viatjar al llarg de tota una vida per tot el món, llegiu-los, que us encantaran.

L’AUTORA

Imma Cabré i Homet (Sabadell, 1965) acaba de publicar la seva primera novel·la (Els senyors del poder, novembre 2013). Anteriorment ha publicat relats curts, amb els quals ha guanyat premis com l’Homilies d’Organyà (L’alè just per a cent espelmes, 2010, i El llegat de les neandertals, 2012); el Vila de Gràcia (A l’atenció de qui em vegi, 2010); el Mercè Rodoreda de Molins de Rei (Somriu, ragazza, 2012); i el Dones Àrtemis (L’any que ens queda, 2013). Llicenciada en ciències de la informació, treballadora de l’administració pública i mare, s’interessa per la política, per la que fan els polítics i, sobretot, per la que fa la gent que, d’uns anys ençà, s’ha posat en marxa per millorar aquest país.

EL PREMI HELENA JUBANY

La d’enguany és la sisena edició del Premi Helena Jubany. En les cinc edicions anteriors els guanyadors foren Alfred Quintana (amb L’Alemany és fàcil, 2012), Marina Guardiola (amb Amunt, 2011), Jordi Solé (amb Blanc, 2010), Joan-Lluís Moreno i Congost (amb Compta comptes, 2009) i Xavier Cabús (amb El karma del carnisser, 2008). Aquest premi literari ha estat creat per mantenir viu el record de l’Helena Jubany i Lorente encomanant el seu gust per la lectura, la creació literària i la narració oral. L’Helena va ser assassinada el dia 2 de desembre de 2001 a Sabadell i tant la policia com la judicatura han desistit d’aclarir els fets i identificar els culpables de la seva mort.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF