Publicitat
Publicitat

La Festa del Cine acaba amb un 15% més d'entrades venudes que l'edició del 2013

En total s'han venut més d'1,8 milions d'entrades a tot l'estat a 2,9 euros. La campanya de rebaixa de preus s'allarga tots els dimecres fins al juliol

La Festa del Cine ha acabat amb un total d'1.842.444 entrades venudes, un 15% més que l'edició que va tenir lloc a l'octubre del passat any. Aquest dimecres es van vendre un total de 818.534 entrades, el que significa un 93% més que la passada setmana, segons ha informat la Festa del Cine i Rentrak Spain. Durant tres dies, del 31 de març al 2 d'abril, 336 cines, i un total de 2.945 pantalles, de tot l'estat s'han sumat a aquesta iniciativa i han venut les seves entrades a 2,9 euros.

La Festa va arrencar aquest dilluns amb més de 475.000 entrades venudes; el dimarts se'n van vendre més de 514.000 i aquest dimecres, més de 818.000. Amb el total d'entrades venudes s'ha superat així l'edició anterior de la Festa del Cine, que va tenir lloc del 21 al 23 d'octubre. S'han venut 1.842.444 entrades, el que suposa un 206% més que en els mateixos tres dies de la setmana anterior, segons dades provisionals de la consultora Rentrak.

Borja de Benito, portaveu de la Federació de Cines d'Espanya, ha explicat a l'ACN que l'objectiu dels organitzadors de la nova edició era superar a l'edició anterior quan van aconseguir 1,5 milions d'entrades venudes: "Estem molts satisfets perquè hem arribat a augmentar un 15% amb més d'1.800.000 espectadors. "El que demostra és que és una promoció que l'acull molt bé la gent i funciona molt bé". Tot i això, ha considerat que "no es pot extreure cap conclusió sobre el comportament general del mercat, és una cosa especial i molt puntual i per això el consum s'incrementa molt".

La pròxima Festa del Cine, a l'octubre i 'Dimecres al Cine' fins el 9 de juliol

A l'octubre hi haurà una nova edició de la Festa del Cine. De Benito ha dit que ja es va plantejar en la darrera edició de la Festa del Cine "al viure aquesta explosió d'espectadors que hi va haver el 2013". En aquest context, ha anunciat la Industria Cinematogràfica ha decidit ampliar el termini de la campanya 'Dimecres al Cine' fins el 9 de juliol.

La Festa del Cine està organitzada per la Confederación de productores audiovisuales (FAPAE), la Federación de Distribuidores de Cine (FEDICINE), la Federación de Cines de España (FECE) i l'Instituto de la Cinematografía y las Artes Audiovisuales (ICAA).

Els films més vistos

Les 10 pel·lícules més vistes pels espectadors de la Festa del Cine, per aquest ordre:

1. 'Ocho apellidos vascos'

2. 'Capitán América. El Soldado de Invierno'

3. 'El Gran Hotel Budapest'

4. 'Kamikaze'

5. 'Las aventuras de Peabody y Sherman'

6. '300 El Origen del Imperio'

7. 'Non Stop'

8. 'Dallas Buyers Cowboys'

9. 'Bella y Bestia'

10. 'Guillaume y los chicos ¡a la mesa!'


PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/02/2018

Consultar aquesta edició en PDF