Cancel·len el festival Mobofest de Sant Joan

L'Ajuntament del municipi ha decidit anul·lar tots els esdeveniments festius de l'estiu

El festival Mobofest finalment no tira endavant. Així ho ha comunicat l'organització de l'esdeveniment en un comunicat, en què expliquen que l'Ajuntament de Sant Joan ha decidit anul·lar qualsevol esdeveniment cultural o festiu al municipi mitjançant un ban municipal. Aquesta mesura del Consistori ha arribat només dos dies abans de començar el cicle.

El festival s'havia transformat en un cicle de concerts al santuari de la Consolació per adaptar-se a la situació sanitària generada pel covid-19, i els organitzadors asseguren que es complien "les més estrictes mesures sanitàries i de seguretat". "Així i tot, no ens ha quedat altra opció que acompanyar la decisió del Consistori", han lamentat.  

"Ha estat un any molt dur, en el qual ens hem hagut d'adaptar a les diferents conjuntures que ens hem trobat", han reblat, i han subratllat que són una associació sense ànim de lucre formada per un grup de joves que volen fomentar la cultura a Mallorca. Amb relació a les entrades, l'import serà retornat a partir de dia 1 de setembre.

Alhora, han comunicat que posaran en marxa una iniciativa per tal de donar suport als artistes i tècnics, que són un dels agents més afectats. "Consideram que és un dels sectors que més mal parat ha sortit de la crisi sanitària i, per aquest motiu, volem ser consegüents", han assegurat. Aquesta mesura consistirà a habilitar l’opció de renunciar al retorn de l’import de les entrades perquè sigui destinat a totes les bandes i tècnics que havien de formar part dels vespres del Mobofest. En els pròxims dies, els assistents rebran un correu electrònic amb les instruccions per dur a terme el procediment.

Els vespres del Mobofest havien d'omplir de música el santuari de Consolació de Sant Joan –on se sol fer el festival– del 14 al 23 d'agost. Entre els plats forts, hi havia alguns dels mallorquins amb més projecció a l'exterior, com Da Souza, Joana Gomila i Salvatge Cor. Enguany, el festival tenia previst dur els noruecs Kakkmaddaffaka i la banda catalana Manel, però la crisi sanitària ja va impossibilitar fa mesos mantenir-los al cartell.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF