La fotògrafa mallorquina Beatriz Polo exposarà 'L'illa' al festival Cortona On The Move d'Itàlia

Nou fotògrafs balears més participaran en l'esdeveniment amb el suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics

La fotògrafa Beatriz Polo Iañez (Palma, 1976) ha estat seleccionada per la directora artística del festival internacional de fotografia Cortona On The Move, Arianna Rinaldo, per exposar a Cortona, Itàlia, el seu projecte 'L’illa'. El festival es durà a terme de l’11 de juliol al 29 de setembre de 2019.

A partir d’una convocatòria oberta per part de l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) en col·laboració amb el festival, es varen seleccionar un total de sis propostes. Després d’una selecció per part de la direcció artística, finalment 'L’illa' ha estat l’elecció definitiva. Arianna Rinaldo n’ha destacat la contemporaneïtat del llenguatge fotogràfic emprat per l’artista, així com la qualitat i la consistència de la seva obra.

L’obra de Beatriz Polo va més enllà d’un estil documental: s’apropa a una narració més conceptual en què allò suggeridor aporta un argot artístic més ampli. 'L’illa' suggereix el paisatge com a biografia –autobiografia–, com a estat d’ànim. L’artista defensa que la interacció entre la terra i els humans no sempre és visible, pot ser subtil i intocable: la calma i la tranquil·litat de la mar, el renou del vent, el silenci dels dies. El sentit d’insularitat prové de la seva pròpia familiaritat personal amb l’illa. Amb aquest punt de partida, l’artista ofereix un punt de vista únic, un món interior marcat pel seu origen, del qual pot escapar però on sempre retorna.

A més de Polo, nou fotògrafs de les Illes Balears més també han estat seleccionats per assistir al festival per al visionat de portfoli. Són Tomeu Coll, Miquel Julià, Bruno Daureo, Stefano Pusceddu, Silvia Prió, Erola Arcalís, Pepe Cañabate, Maria del Mar Agüera i Oto Marabel.

Cortona On The Move és un festival fundat el 2011 per l’Associazione Culturale On The Move, amb l'objectiu de difondre i promoure la fotografia contemporània atraient nous talents creatius i nous tipus de comunicació visual d’avantguarda. El festival ofereix un intercanvi continuat entre experts en el camp de la fotografia i una recerca constant d’artistes que representen l’evolució en curs del llenguatge fotogràfic, tot exhibit a la ciutat etrusca de Cortona.
 
Cortona On The Move té com a insígnies principals oferir una visió original i autèntica a l’hora d’apropar-se a la realitat que ens envolta per narrar històries a través d’imatges que arribin al públic. Actualment el festival és un lloc de referència internacional, no tan sols per a fotògrafs i aficionats sinó també per a un públic atent a les tendències culturals contemporànies.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF