L'Arc de Triomf de Palmira 'reneix' a les portes de les Nacions Unides

La construcció real, de 2.000 anys d'antiguitat, va ser destruïda per l'Estat Islàmic el 2015

Una rèplica a gran escala de l'Arc de Triomf de Palmira (Síria), destruït per l'Estat Islàmic el 2015, s'ha inaugurat aquest divendres davant l'Oficina de les Nacions Unides a Ginebra per reivindicar la necessitat de protegir el patrimoni cultural mundial de les moltes amenaces que afronta.

"L'estructura és un recordatori del triomf de la cooperació i l'optimisme contra la desesperació, i de l'enginy humà contra la destrucció sense sentit", ha destacat en un comunicat l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la cultura (Unesco).

Aquesta rèplica, creada amb tecnologia 3D, s'ha mostrat ja en diverses ciutats del món des que a l'abril va fer el debut a Londres, i arriba a Ginebra com a avantsala d'una conferència sobre protecció del patrimoni cultural que la Unesco organitzarà a la ciutat els dies 25 i el 26 d'abril.

La destrucció de l'Arc de Triomf de Palmira, de més de 2.000 anys d'antiguitat, simbolitza els greus danys que ha causat al patrimoni mundial la guerra a Síria, un conflicte que ja fa nou anys que dura. 

EDICIÓ PAPER 14/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF