Dotze plans culturals per aquest cap de setmana

Aquesta és la proposta cultural de l'ARA Balears

Ressonadors

Concert de 10è aniversari

La formació eivissenca Ressonadors compleix 10 anys d’existència i ho celebra amb un concert a Santa Eulària en el marc de les festes del Primer Diumenge de Maig. La trajectòria d’aquest grup ha convertit el projecte de Joan Barbé i Omar Gisbert en un referent del panorama cultural de les Balears i han obtingut diverses distincions per la manera d’unir el folklore tradicional amb nous estils musicals des del respecte a la tradició. L’actuació repassarà la trajectòria de Ressonadors en un format simfònic i amb la participació de l’Orquestra Simfònica i el Cor Ciutat d’Eivissa, a més d’una vintena de cantants que ja han col·laborat anteriorment amb la formació.

Aparcament del Palau de Congressos de Santa Eulària des Riu. 

Dissabte 5 a les 20 h. Gratuït.


‘Menorca Joves’

Festival de música

A la 10a mostra de joves artistes hi participaran els grups Eyeball Queens (punk, pop, rock), Dalila Tarli (pop, rock), Bounce (hip hop, trap), Neko-chan (pop-rock) i Wanderlust (pop acústic). Després, a les 20.45 h, es farà la gran batalla final de gallines i galls, que enfrontarà joves rapers. A les 21.30 h es lliuraran els premis del Concurtsmetratges i el Best young youtuber. Tancarà la nit el músic Cris Juanico, que oferirà un concert a les 22 h.

Plaça de l’Esplanada del Castell.

Dissabte 5 a les 18 h. Gratuït.


Tomeu Moll Mas

‘Stratching Goldberg’

El pianista mallorquí Tomeu Moll Mas interpretarà una versió actual de les Variacions Goldberg del compositor alemany Johann Sebastian Bach. Es tracta d’un espectacle ple d’improvisació que mescla el piano amb altres instruments. Amb una presència cada vegada més destacada a l’escena musical estatal, Moll actua com a solista i també forma part d’Ensemble Espai Sonor i del duo Alter Face.

Teatre Municipal Xesc Forteza (carrer de Miquel Maura, 1. Palma).

Dissabte 5 a les 18.30 h. Entrada anticipada, 10 euros; a taquilla, 12 euros.

Suite en tres

Música clàssica

Aquest trio de clarinet, violoncel i piano té l’objectiu d’apropar la música a tothom. En el seu repertori hi trobam bandes sonores, alguns dels temes més coneguts de la música clàssica i peces de tango i vals. D’aquesta manera, el públic reconeix les obres i en gaudeix més.

Teatre Es Quarter (carrer del Sol, 5. Petra).

Dissabte 5 a les 19 h. 5 euros.


Cançó mexicana

Festival solidari

Els artistes i grups Juana Pons, Trio Arrels de Menorca, Annable i Joan Carles Villalonga, David des Cau, Miquel Camps, Sa vessa canta, Grup Orfeó, Balearic Guitar Foundation i el grup de dansa Diàlegs participen en una mostra solidària. La recaptació de l’acte es dedicarà als damnificats del terratrèmol de Mèxic de l’any passat. L’Orfeó de Maó, l’Ajuntament i Càritas organitzen aquest festival.

Orfeó Maonès (carrer de Gràcia, 155. Maó).

Dissabte 5 a les 20 h. 10 euros.


Voicello

Òpera pop

El duo format per Carme Garí i Gabriel Fiol presenta el seu primer treball discogràfic, Voicello. El disc mostra el seu innovador estil crossover entre òpera i pop. Acompanyaran la veu i el violoncel en aquesta mescla d’òpera i música popular el pianista Joan Jaume Moll, el flautista Tomeu Estaràs i el bateria Miquel Marquès.

Espai 36 (carrer Major, 36. Sant Llorenç des Cardassar).

Dissabte 5 a les 20 h. A partir de 5 euros.


Blai Vidal Trio

‘The Kite & the dog’

Blai Vidal Trio és el projecte del santanyiner Blai Vidal. En aquest concert presentarà el seu segon treball discogràfic, considerat un viatge a tot un món de paisatges sonors i de fusió de cultures. L’obra és instrumental. L’acompanyen el contrabaixista Christian Hoel i el percussionista Pep Lluís García. Un viatge de sensacions i emocions que cavalquen entre les músiques de diferents continents. S’hi sentiran peces com The Kite & The Dog i Ulls d’aigo.

Teatre Municipal Mar i Terra (carrer de Sant Magí, 89-91. Palma).

Dissabte 5 a les 20.30 h. Entrada anticipada, 10 euros; a taquilla, 12 euros.

Y sin embargo...

Homenatge a Joaquín Sabina

Els artistes Augusto Redondo (veu), Marta Cuesta (veu), Joan Emili Perez (guitarra elèctrica, acústica i cors), Antoni Alorda (guitarra acústica i espanyola), Miquel Rocamir (bateria), Antoni Ferrer (baix) i Fernando Casali (teclats i cors) repassen algunes de les cançons de Joaquín Sabina. Al concert hi sonaran Y sin embargo, 19 días y 500 noches, Contigo i Nos sobran los motivos, entre d’altres.

Cafè La Movida (carrer d’Albo, s/n, local 1. Palma).

Dissabte 5 a les 22 h. 10 euros.


‘Un tramvia anomenat desig’

El Somni Produccions

L’obra és un guió de Tenessee Williams, dirigit per Sergi Baos i interpretat per Alexandra Palomo, Marga López, Rodo Gener i Joan Manel Vadell. En la ficció, Blanche Dubois arriba de manera gairebé sobtada a casa de la seva germana Stella. Allà hi viu també el seu home, Stanley Kowalski. No poden ser més diferents: ella, d’educació culta i sofisticada, conviu amb un home groller i de constums una mica salvatges. Curiosament, entre ells dos neix una atracció fatal i, alhora, una lluita per aconseguir el poder en un ambient claustrofòbic.

Sa Congregació (carrer del Rosari, 25. Sa Pobla).

Dissabte 5 a les 20 h. 5 euros.


‘Yerma’

Companyia Sa Boira

La companyia Sa Boira presenta Yerma, de Federico García Lorca. Yerma mostra el tòpic conservador que una dona necessita estar casada i tenir fills. La protagonista té un caràcter inflexible que es rebel·la davant el que considera un destí injust: no poder tenir un fill. El seu marit no vol ni pot donar-li fills, el seu caràcter masclista viu només per la seva feina, un món tancat que ella no accepta. Lorca ens mostra la impotència de la paraula per establir acords o cercar una forma de convivència, ens planteja el drama en el terreny de la violència i alhora fa un viu retrat d’uns personatges que representen la societat repressiva d’aquella època.

Teatre Municipal Xesc Forteza (plaça de Miquel Maura, s/n. Palma).

Diumenge 6 a les 19 h. 8 euros.


‘Y los huesos hablaron’

Obra multidisciplinària

Interpretada en castellà, aquesta obra multidisciplinària és una denúncia oberta de les desaparicions forçoses. Parla del procés d’excavació d’antigues fosses per trobar els ossos dels assassinats, de manera que es fan visibles els conflictes que han quedat amagats. Hi participen el músic Nilo Gallego, els actors Hipólito Patón i Ramon Giró, l’escultor Lluc Baños i, com a convidat, l’arqueòleg René Pacheco, membre de l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica. És una proposta coproduïda pel Grec 2016 Festival de Barcelona i dirigida per Sofia Asensio i Aurora Cano.

Teatre Principal de Palma (carrer de la Riera, 2 A).

Dissabte 5 a les 20 h. A partir de 15 euros.


‘Sentinel’

Circ

Un referent del circ contemporani en l’escena estatal i internacional, Circ Bover, presenta el seu primer gran espectacle de sala. ‘Sentinel’ és una proposta escènica innovadora i arriscada acompanyada per la música en directe d’una de les bandes mallorquines més suggerents, Highlands Project, juntament amb altres músics convidats. L’espectacle, que experimenta amb estructures construïdes amb bambú i corda, està basat en el principi de tensegritat. L’espectacle forma part del programa Circaire 2018.

Auditori d’Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca, 3).

Dissabte 5 a les 21.30 h. 10 euros.


Recital de final d’ensenyaments

Alumnes del Conservatori Professional de Música de Menorca

Actuació de Jeroni Sans Juanico (saxòfon) i de Jaume Sans Juanico (flauta). Organitzat pel Conservatori Professional de Música de Menorca i Joventuts Musicals de Ciutadella.

Sala del Pintor Torrent (carrer del Pintor Torrent, s/n. Ciutadella).

Diumenge 6 a les 20 h. Gratuït.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF