Subvencions culturals
Cultura 27/07/2022

6,4 milions d'euros del ministeri de Cultura per a institucions catalanes

Es tracta d'una partida extraordinària pactada per ERC als pressupostos de l'Estat

2 min
El Museu Nacional d'Art de Catalunya en una imatge d'arxiu.

BarcelonaDiverses institucions culturals catalanes, com ara el Museu Nacional d'Art (MNAC), el Liceu i la Fundació Antoni Tàpies, rebran una subvenció extraordinària del ministeri de Cultura. Tot plegat seran 6,43 milions d'euros, tal com estableix el reial decret publicat aquest dimecres al BOE. Aquesta partida és fruit d'una esmena presentada per ERC als pressupostos de l'Estat en què s'acordava fer una aportació extraordinària a les grans institucions culturals catalanes. Faltava definir-ne el repartiment, que és el que fixa ara el reial decret.

El repartiment queda així:

1,85 milions d'euros al MNAC, 1,05 dels quals per a "l'organització de projectes expositius" i 800.000 per a "inversions urgents" al museu.

1 milió d'euros al Gran Teatre del Liceu per al "finançament dels vagons de l'escenari", el sistema que facilita la mobilitat dels elements escènics.

600.000 euros a la Fundació Antoni Tàpies per "fer possible el desenvolupament del projecte artístic de la commemoració del naixement d'Antoni Tàpies".

500.000 euros a la Fundació Joan Miró per a "l'organització d'exposicions i activitats".

500.000 euros per al "projecte conjunt de contingut social dels sis equipaments públics de capçalera del sistema públic d'equipaments escènics i musicals: Teatre Nacional, L'Auditori de Barcelona, Palau de la Música, Teatre Lliure, Mercat de les Flors i Gran Teatre del Liceu".

400.000 euros al Macba per "finançar les despeses de preparació, organització i producció d'exposicions".

400.000 euros al Palau de la Música per als "projectes Artistes i Compositors Convidats, Fronteres, Univers Barroc, Cicle d'Òpera, Aniversari de Stravinsky i Focus Gustav Mahler".

400.000 euros a l'Ajuntament d'Hostalric per "al projecte de la intervenció de les muralles".

250.000 euros a L'Auditori de Barcelona per als "programes Festival Emergents i Cicle Escenes".

250.000 euros al Mercat de les Flors per al "cicle Dansa i Música en Viu".

250.000 euros al Teatre Lliure per al "desenvolupament del projecte artístic per a la divulgació de les arts escèniques i facilitar l'accés del públic a les propostes escèniques de l'any 2022".

30.000 euros al Consell Cultural de les Valls d'Àneu per a "la dinamització cultural" de les valls.

El mateix reial decret inclou dues subvencions més al marge del pactat per ERC sobre les institucions catalanes: un milió d'euros al Consell Insular de Menorca per als jaciments de Menorca Talaiòtica i 100.000 euros a l'Ajuntament de Sòria per a l'ús cultural de l'edifici del Banc d'Espanya.

stats