Observatori
Cultura 01/02/2023

30 anys de Teatre del Mar amb Blai Bonet, Mesquida, Alfaro...

Ens apropam als quaranta de La Iguana de Molinet, de Salom, de Fullana...

2 min
Miquel Àngel Aguiló, Biel Mesquida i Marina Nicolau.

PalmaTrenta anys de Teatre del Mar no són pocs. Ens apropam als quaranta de La Iguana de Molinet, de Salom, de Fullana... La llista és llarga i si hi afegim la dels actors i directors que han passat per l'escenari del Molinar, segurament no hi cabrien dins aquesta crònica festiva. Un aniversari en què, aprofitant l'avinentesa, es varen concedir un entranyable guardó i un nomenament honorífic. Per una banda, la T de plata a Maruja Alfaro, que és una històrica dels escenaris locals, una icona, gran i senzilla, sempre amb un somriure als llavis, sempre complint amb escreix la seva tasca, sempre eficaç, versàtil, imponent. Carles Molinet va fer un petit repàs a la seva trajectòria, com a actriu, però també com a productora i autora. Amb les grades pràcticament a vessar, els aplaudiments foren de la merescuda magnitud de l'esdeveniment.

L'acte, conduït per Aina Salom es va iniciar, com no podia ser d'altra manera, amb unes paraules del president de la fundació, Joan Mas i Vives. Institucional, mesurat i precís en les lloances, fent un petit repàs a la història del grup, la fundació i el seu cau d'il·lustres patrons honorífics, com els escriptors Josep Maria Llompart, Miquel Àngel Riera, Gabriel Galmés o Blai Bonet, de qui Biel Mesquida, anomenat nou Patró honorífic, va recitar tot un seguit de poemes, acompanyat al violoncel pel mestre Miquel Àngel Aguiló. En una commemoració d'aquestes característiques no hi podia mancar un tast teatral, i Marina Nicolau interpretà El prisat escau a Ismene, un tall de l'obra de Biel Mesquida, Els missatgers no arriben mai i que caldria recuperar.

Per finalitzar, s'afegiren a Miquel Àngel Aguiló el contrabaixista Francisco Aguiló i Gori Matas a l'acordió. Fi de festa, foto per al record i una mica de coca amb verdura. Per molts anys.

stats