Cultura 16/03/2022

21 exposicions, 40 artistes: torna l'Art Palma Brunch

Dissabte dia 26 de març, entre les 11 i les 14 h, es farà la cita primaveral que té l'art contemporani com a protagonista

2 min
Galeristes i representants polítics de Cort i el Consell de Mallorca.

PalmaTorna l'Art Palma Brunch, que enguany arriba a la 17a edició, amb ganes que l'art contemporani sigui protagonista de la cita, més enllà "de les circumstàncies que ens envolten", ha dit Fede Pinya aquest dimecres, durant la roda de premsa de presentació de la programació, que serà dia 26 de març entre les 11 i les 14 hores. Hi participen deu espais, que ofereixen fins a 21 exposicions, entre individuals i col·lectives, d'una quarantena d'artistes. L'associació Art Palma Contemporani, gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Palma i del Consell de Mallorca, organitza aquest esdeveniment. Enguany, com a espai associat, també hi participa La Bibi Gallery, amb les propostes individuals de l'artista ucraïnès Aljoscha a l'hotel Sant Francesc i Michael Staniak a Can Vivot.

Les mostres són tant d'artistes d'àmplia trajectòria com emergents, així com nd'internacionals i d'àmbit local. Si bé la majoria de les propostes es podran visitar durant un passeig pel centre de Palma, hi ha dues propostes per a aquells que prefereixin no anar fins a Ciutat, o sortir-ne. Una és l'exposició de pintura de l'artista nord-americà Andrew Jilke (Brooklyn, els EUA, 1986) i la del francès Samuel Boutrouche (París, 1979) en CCA Andratx, i l'altra de la pintora Maria Lara (Granada, 1940), a la Galeria Maior de Pollença.

Aquesta edició ofereix, a més, una àmplia participació d'artistes de les Illes Balears. Així, Antoni Pedraza (Menorca, 1969) exposarà a ABA Art Lab, i Girbent (Sóller, 1969) a la Galeria Horrach Moyà. També n'hi haurà de més joves, amb cert renom internacional, com Bartomeu Sastre (Palma, 1986) a la Galeria Fran Reus; Francesc Rosselló (Palma, 1994) i Gori Mora (Palma, 1992).

Entre els artistes internacionals que exposaran en el marc del Palma Art Brunch hi ha noms com el de Kimsooja (Corea, 1957), que serà a la Kewenig, Palma; Rasmus Nilausen (Dinamarca, 1980); Joachim Lambrechts (Bèlgica, 1986) i Vera Mota (Portugal, 1982). Les artistes Daisy Dodd-Noble i Mira Makai (Hongria, 1990) són les més joves de les internacionals.

De l'àmbit nacional, l'asturià Avelino Sala (Gijón, 1972) exposarà a la Galeria Xavier Fiol; Carlos Cartaxo (Valladolid, 1978), a la Galeria Pep Llabrés.

A L21 Gallery hi haurà fins a cinc exposicions, a més de quatre mostres individuals. Una d'elles reuneix 16 artistes de diferents nacionalitats i llenguatges: Richard Woods, Dasha Shishkin, Gao Hang, Richie Culver, Eva Fàbregas, Álvaro Gil, Gabriele de Santis, Felix Treadwell, Ryan Browning, Jordi Ribes, Pixy Liao, Rachel Hobkirk, Matthew Feyld, Charline Tyberghein, Sepand Danesh i Grip Face.

Una de les propostes de la Galeria Pelaires estableix un diàleg entre dos artistes importantíssims del segle XX: Jannis Kounellis i Antoni Tàpies.

Art Palma Contemporani és l'associació de galeries d'art contemporani de Palma. Des de la seva fundació el 2004, l'associació treballa amb l'objectiu de potenciar la vida cultural de Mallorca i acostar el públic i la ciutadania a les propostes de l'art i els seus creadors. Actualment està formada per les galeries ABA Art Lab, CCA Andratx, Galeria Fran Reus, Galeria Horrach Moyà, Kewenig Palma, L21 Gallery, Galeria Maior, Galeria Pelaires, Galeria Pep Llabrés i Galeria Xavier Fiol.

stats