Política Cort 14/09/2023

Vox vol eliminar el requisit del català per accedir a l'Ajuntament de Palma

Fulgencio Coll ha explicat que durà la proposta al proper ple de Cort, el 28 de setembre

2 min
Fulgencio Coll, en una imatge d'arxiu, davant la façana de Cort.

Palma"Demanam que el català, per a l'accés a la funció pública, sigui un mèrit i no un requisit, i que només en els llocs de feina on realment s'hagi d'usar el català en l'elevat nivell –atenció presencial directa als ciutadans– pugui ser un requisit", ha explicat el coordinador de Vox a l'Ajuntament de Palma, Fulgencio Coll, aquest matí. Aquesta és una de les propostes que el grup municipal durà al proper ple de Cort, que es farà el dijous 28 de setembre.

Així mateix, en cas de modificar-ne la categoria, Coll ha insistit que el valor del mèrit del coneixement del català "no pot ser superior a la valoració dels títols o qualificacions necessàries per al lloc de feina". Aquesta és la prioritat de la proposta de Vox, tot i que el partit d'extrema dreta és conscient de les limitacions que té. 

Per això, i en cas que no es pugui executar aquest canvi, Vox demana "rectificar la legislació vigent". En aquest sentit, Coll ha recordat que "en l'acord programàtic amb el PP hi ha un acord que diu que, si és necessari, es modificarà el reglament de normalització lingüística". Alhora, per "modificar el reglament, caldrà modificar una altra norma" i això "suposarà instar el Govern a fer proposicions de llei". En resum, el que demanen a l'Ajuntament és que insti el Govern a dur aquesta proposta al Parlament per modificar la Llei de normalització lingüística i, així, canviar el reglament municipal.

Segons Coll, aquesta mesura fa que "es respectin els drets lingüístics", perquè hi ha "desenes de milers de ciutadans de Palma que ho volen, i ho han dit quan han votat". "No només això, també hi ha residents estrangers que quan reben una notificació d'Urbanisme o d'Emaya la reben en català. No es respecten els drets", ha denunciat. 

El batle continua complint els acords amb Vox

D'altra banda, la regidora de Vox Gari Duran ha explicat que duran una altra proposició sobre la cadira de Maceo, tema que també ocupa un dels 95 punts de l'acord amb el PP. "Volem mostrar la nostra satisfacció perquè el batle, Jaime Martínez, ja s'ha trobat amb el cònsol de Cuba a Barcelona i ha iniciat les gestions per a la recuperació. Volem expressar la nostra voluntat de reclamar aquesta cadira, la cessió temporal de la qual expira el 15 de novembre, després d'una pròrroga de dos anys", ha afegit.

stats