Política Cort 20/11/2023

El PSOE presenta una esmena a la totalitat dels pressupostos de Cort

MÉS per Palma, per part seva, ha presentat més de 50 propostes per modificar els ingressos i les despeses dels comptes de l'Ajuntament per al 2024

2 min
Els regidors del PSOE durant el ple de setembre.

Palma"Els pressupostos de l'Ajuntament de Palma s'han de tornar a fer". Així de contundent s'ha mostrat la portaveu del PSOE a l'Ajuntament de Palma, Rosario Sánchez, aquest dilluns després d'anunciar que el seu partit presentava una esmena a la totalitat dels pressupostos elaborats per l'equip de Martínez. Sánchez ha denunciat que, mentre que "els ingressos són il·legals i ficticis" –perquè inclouen la partida de capitalitat com a despesa corrent–, les inversions pateixen "un retrocés en retallades que no atenen les necessitats de Palma".

Ara bé, conscients que existeix la possibilitat que no acceptin la seva esmena a la totalitat, els socialistes presenten també una bateria de 50 propostes per modificar els pressupostos de Cort, que inclouen qüestions com ara un increment de 9 milions d'euros a Emaya. "Només han posat nom als plans de reforç que ja estava fent l'empresa municipal", ha criticat el regidor Francisco Ducrós, amb referència al projecte de Palma a Punt. "El pressupost s'ha de veure incrementat, perquè és insuficient", ha afegit el socialista.

Juntament amb això, els socialistes proposen afegir una inversió de 500.000 euros a BiciPalma i a entorns segurs per a les bicicletes. També han inclòs una esmena per recuperar la partida que ha quedat eliminada de rehabilitació de façanes de barris vulnerables, fet que Ducrós ha qualificat d'"insòlit". Així mateix, demanen que s'incorpori dotació econòmica per continuar amb la segona fase del projecte de Son Ametller i amb la rehabilitació de la Indioteria, i augmentar amb 2,5 milions d'euros la inversió en escoletes.

Aquests pressupostos "responen a les obsessions de Vox", ha lamentat Ducrós, qui ha retret tant al Partit Popular com al seu soci de govern que "eliminen certes nominatives, però en defensen unes altres", amb referència a la de 35.000 euros adreçada a l'Associació de Federacions Gitanes (FAGIB). Per part seva, Rosario Sánchez ha insistit que l'equip de Cort ha inclòs com a despesa corrent els fons de capitalitat, els quals estan adreçats "a inversions a la ciutat i no per a qüestions electoralistes".

"Els pressupostos de la vergonya", segons MÉS

A continuació, l'equip de MÉS per Palma ha presentat algunes de les més de 50 esmenes que han proposat als pressupostos de l'Ajuntament de Palma. La portaveu dels ecosobiranistes a Cort, Neus Truyol, ha titllat els comptes de l'equip de Martínez com "els pressupostos de la vergonya" i ha lamentat les "retallades en política lingüística o memòria" i que "donin l'esquena a les necessitats de la ciutadania per donar a qui té més capacitat econòmica".

Així, d'una banda, proposen invertir sis milions d'euros, dels 20 de capitalitat, a polítiques d'accés a l'habitatge i, d'altra banda, destinar un milió i mig d'euros al Camp Redó per "expropiar un dels blocs, esbucar-lo i crear-hi un espai verd". "El batle s'ha omplert la boca dient que el Camp Redó era prioritari, però només hi preveu destinar 150.000 euros, una quantitat ínfima que només permetria rehabilitar tres habitatges", ha advertit Truyol.

A més, Truyol ha explicat que suggereixen incrementar els equipaments municipals amb la incorporació de dos espais: un adquirint per un milió d'euros els antics cinemes Metropolitan i l'altre adquirint un solar del Camp d'en Serralta, de 300.000 euros. Finalment, han inclòs com a esmena recuperar als pressupostos una partida per a essència democràtica.

stats