Política Cort 06/06/2023

Primera trobada entre Jaime Martínez i Fulgencio Coll

El líder del PP a Palma, i guanyador de les eleccions, preveu reunir-se amb tots els partits a partir de la setmana que ve

2 min
Jaime Martínez (PP) i Fulgencio Coll (Vox).

PalmaEls líders del PP i Vox a Palma, Jaime Martínez i Fulgencio Coll, han mantingut aquest dimarts horabaixa una reunió informal, segons han avançat mitjans locals i han confirmat fonts dels dos partits a l'ARA Balears. Si bé no han arribat a cap acord encara, Martínez preveu tornar-se a trobar amb Coll, i la resta de partits amb representació a Cort, la setmana que ve. Serà aleshores quan el futur batle de Palma iniciarà les negociacions de manera oficial amb totes les formacions.

Encara que Martínez té pràcticament garantida la batlia, el seu partit no té intenció de menysprear ningú, tal com han deixat clar alguns dels seus dirigents autonòmics, Marga Prohens i Toni Costa. Fonts del Partit Popular indiquen, en aquest sentit, que no només es refereixen a Vox, sinó que també hi inclouen el PSOE o MÉS, en cas d'haver d'arribar a acords que siguin beneficiosos per a la ciutat.

Sigui com sigui, Palma no serà una moneda de canvi per a Prohens en cas de necessitar el suport de Vox, tal com ha mantingut fins ara, Això implica, per tant, que el seu partit no cediria la batlia a Coll. Sobre això, el líder de Vox ja es va manifestar la setmana passada, afirmant que el seu partit no posaria "en perill" el canvi de batlia a Palma, "ni farà res en contra del que han demanat els ciutadans".

Acords programàtics

Ara bé, Vox Palma també ha assegurat que no regalarà cap dels 32.586 vots que ha obtingut a Ciutat, els quals s'han traduït en sis regidors. En cas que es produeixin negociacions, apunten fonts del partit, ho faran amb el programa a la mà. Tanmateix, el partit d'extrema dreta encara no ha especificat cap mesura o projecte concret que estigui disposat a exigir.

Davant això, el Partit Popular es mostra conscient que tant Vox com la resta de partits demanaran alguna cosa a canvi en les negociacions, especialment amb vista a l'aprovació dels nous pressupostos, d'aquí a un any. De moment, el PP no ha parlat de línies vermelles ni amb Vox ni amb cap altre partit, sinó que l'única condició que imposa és que es dugui a terme el seu programa de govern.

stats