Pressupostos
Política Cort 09/11/2023

Els plans de Cort per a Corea, la plaça Major i Gesa rebran una primera empenta el 2024

Les quantitats previstes per a aquests projectes en els pressupostos són minses: de 150.000 per als habitatges de Camp Redó, 200.000 euros per a les galeries i 500.000 euros per al futur museu

2 min
Martínez assegura que el projecte de Camp Redó és "a llarg termini".

PalmaEls primers pressupostos del nou equip de govern de Cort s'han saldat sense cap projecte de capçalera que absorbeixi quantitats importants de doblers. Els que han estat grans anuncis de la campanya electoral del Partit Popular han esdevingut partides minses quan han entrat al Consistori. Es tracta de l'edifici de Gesa, la reforma dels blocs de Corea i la rehabilitació de la plaça Major i els seus voltants. Aquests projectes només rebran una primera empenta econòmica el 2024, però el més segur és que ni tan sols s'arribin a licitar.

En el cas de Gesa, una de les principals banderes del batle de Palma, Jaime Martínez, l'Ajuntament només ha previst 500.000 euros en el seu pressupost. El motiu és que aquest projecte encara es troba en un estadi embrionari. "Les converses amb Endesa estan bastant avançades. Estaven iniciades abans d'aquesta legislatura, però en termes diferents. Tenien un preacord, però la nostra intenció en els propers mesos és tancar-lo perquè l'edifici sigui de titularitat municipal i, a partir d'aquí, començar el procés de reforma i de dotació d'equipaments, gairebé tots culturals", ha avançat Martínez aquest dijous.

D'altra banda, el projecte de reforma de la plaça Major, amb el qual pretenen refer els accessos a la plaça, només té una partida pressupostada per al 2024, que únicament es refereix a les galeries i és de 200.000 euros, per convocar un concurs d'idees amb el qual exterioritzar el projecte. Sobre això, Martínez ha insistit que, per ara, només n'estableixen les bases, perquè "durant l'any que ve es pugui iniciar la licitació". Cal recordar, però, que la intenció de l'equip de govern és ubicar-hi un centre d'interpretació de la ciutat.

Finalment, pel que fa als habitatges de Camp Redó, coneguts com els blocs de Corea, el Consistori ha pressupostat 150.000 euros, xifra que no permetrà, encara, començar la modificació de cap edifici, encara que la promesa electoral dels populars era, en aquest cas, tomar tots els edificis “per fases”. "És un projecte a mig termini. Abans hem de resoldre la situació social de les famílies. S'haurà de fer per fases, identificant quins habitatges són de propietat municipal i quins de l'Ibavi", ha aclarit Martínez al respecte.

stats