Política Cort 07/09/2023

L'oposició de Cort acusa el batle de "mentider"

El Partit Socialista i MÉS per Palma han denunciat la "mala notícia" que suposa l'acord entre el Partit Popular i Vox a l'Ajuntament

2 min
D'esquerra a dreta, els regidors del PSOE a Cort: Xisco Dalmau, Rosario Sánchez i Francisco Ducrós.

PalmaEl Partit Popular i Vox s'han cuidat que la gestació de l'acord per l'Ajuntament de Palma, durant el mes d'agost, es fes amb tanta discreció que, fins i tot, ha agafat per sorpresa els partits de l'oposició. Després d'assabentar-se de la notícia pels mitjans, tant els portaveus del Partit Socialista com de MÉS per Palma han comparegut per expressar una crítica unànime: que el batle de Palma, Jaime Martínez, "ha mentit" i s'ha "entregat a l'extrema dreta". "El batle de Palma hauria de donar explicacions perquè ha enganat la ciutadania", ha advertit la portaveu socialista a Cort, Rosario Sánchez, que ha assegurat que Martínez ha mentit "durant la campanya, en el moment de la seva elecció i en els primers plens de l'Ajuntament, ja que sempre mantenia que el seu seria un govern en solitari i que no hi hauria cap acord amb Vox".

De la mateixa manera, Sánchez ha denunciat que "aquest pacte ja s'estava desenvolupant de manera encoberta dins l'Ajuntament amb actuacions com la modificació del reglament lingüístic que ataca directament la nostra llengua, el fet que els premis Ciutat de Palma també seran en castellà i l'anul·lació del contracte d'esbucament de la Feixina". En definitiva, la socialista ha conclòs que "aquest acord ideològic no planteja cap model de ciutat, tampoc planteja polítiques en benefici de la ciutadania i només pretén excloure i amagar ciutadans i ciutadanes de Palma".

"Això ens demostra que el Partit Popular és un mentider. Fa mesos que xerren d'un govern en solitari. Després de les eleccions varen reiterar en diverses ocasions que governarien tots sols i que arribarien a acords puntuals quan fos necessari. Però nosaltres ja sabíem que no era veritat i varen esperar dia 23 de juny, després de les eleccions, per llevar-se totes les disfresses", ha lamentat, per la seva banda, la coordinadora de MÉS per Palma, Neus Truyol.

Segons la regidora de MÉS per Palma, “aquest acord farà una feina intensa per retallar drets i serveis que s’han anat conquerint: és un acord que nega el canvi climàtic, les violències contra les dones i el col·lectiu LGTBI, que va en contra del català, de la cultura lliure i de la memòria històrica”. Juntament amb això, ha alertat que “la rebaixa d’impostos i bonificacions” que també recull “es tradueix en una retallada en la cobertura de necessitats públiques”. 

El Govern celebra un pacte que "dona estabilitat"

El portaveu del Govern, Antoni Costa, ha celebrat l'acord en roda de premsa. "Benvinguda sigui l'estabilitat a l'hora de governar", ha dit el vicepresident, que ha remarcat que es tracta d'un "pacte programàtic amb un govern monocolor del PP". En el mateix sentit, la representant de Vox al Parlament, Idoia Ribas, ha expressat "satisfacció", perquè "a la fi hi ha un acord que dona estabilitat al govern de la capital". Pel seu costat, el diputat de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha criticat la "legitimació de l'extrema dreta com un actor polític més": "Pesarà sobre la consciència del PP i li impedirà durant dècades esdevenir una dreta europea moderna, similar a la dreta liberal".

stats