Política Cort 19/06/2023

Les noves regidories de Cort: el PP crea Igualtat, però uneix Cultura i Turisme

El nou equip de govern, amb 11 membres, té quatre regidors menys que l'anterior, però el batle assegura que els seus edils tenen una "capacitat de feina de 24 h"

2 min
D'esquerra a dreta i de dalt abaix: Maria Luisa Marqués, Guadalupe Ferrer, Miguel Busquets, Belén Soto, Mercedes Celeste, Óscar Fidalgo, Llorenç Bauzá, Antonio Deudero, Javi Bonet, Jaime Martínez i Lourdes Roca.

PalmaEl nou batle de Palma, el popular Jaime Martínez, ha presentat aquest dilluns com es repartiran els seus deu regidors (quatre menys que la legislatura anterior) l'organigrama de govern, que incorpora noves àrees i estrena noves combinacions d'altres existents. Entre altres novetats, destaca la desaparició de l'àrea de Justícia Social, Feminisme i LGTBI i la creació de Serveis Socials, Educació, Participació Ciutadana, Joventut, Interculturalitat i Igualtat, al càrrec de la qual estarà Lourdes Roca, la segona tinent de batle.

En el cas del primer tinent de batle, Javier Bonet, Martínez li ha encomanat una regidoria que uneix àrees que fins ara estaven separades. És el cas de Turisme, Innovació, Cultura, Esports, Restauració i Coordinació Municipal. El principal motiu d’aquesta decisió, ha indicat, és que la presidenta del PP balear, Marga Prohens, farà el mateix al Govern, on vol unir Cultura, Turisme i Esports en una conselleria. Una altra de les regidories de més pes, Urbanisme, Habitatge i Projectes Estratègics, Martínez l'ha donada al tercer tinent de batle, Òscar Fidalgo.

Organigrama del govern municipal de l'Ajuntament de Palma
  • Javier Bonet

    Primer tinent de batle de Turisme, Innovació, Cultura, Esports, Restauració i Coordinació Municipal

  • Lourdes Roca

    Segona tinent de batle de Serveis Socials, Educació, Participació Ciutadana, Joventut, Interculturalitat i Igualtat

  • Oscar Fidalgo

    Tercer tinent de batle d'Urbanisme, Habitatge i Projectes Estratègics

  • Mercedes Celeste

    Quarta tinent de batle d'Hisenda, Funció Pública i Govern Interior

  • Llorenç Bauzá

    Cinquè tinent de batle de Medi Ambient, Sostenibilitat, Espais Naturals i Benestar Animal

  • Belén Soto

    Sisena tinent de batle d'Infraestructures i accessibilitat, i portaveu del Govern Municipal

  • Toni Deudero

    Setè tinent de batle de Mobilitat i Polígons Industrials

  • Miguel Busquets

    Àrea delegada: regidor de Seguretat Ciutadana i Civisme

  • Maria Luisa Marqués

    Àrea delegada: Regidoria de Majors

  • Lupe Ferrer

    Àrea delegada: regidoria d'Economia, Comerç, Autònoms

Tot i governar en solitari, el batle ha assegurat que "la majoria de les mesures del programa de govern es poden començar a desenvolupar", tot i que n'hi ha que necessiten majories absolutes, com ara els pressupostos del pla general. Davant això, s'ha mostrat confiat: "Estic convençut que trobarem acords de consens".

La possibilitat de tenir un regidor de Vox

En roda de premsa, Martínez ha defugit contestar amb contundència quan se li ha demanat si descarta completament que cap regidor de Vox pugui entrar a l'equip de govern. "Crec que dissabte ja vàrem veure la voluntat de cada un dels partits que conformen l'actual consistori. En aquests moments estic centrat en la defensa dels interessos generals dels ciutadans de Palma. Estenc la mà a tots els regidors per arribar a acords i millorar la ciutat", ha assenyalat.

Una de les mesures que ha aixecat més polseguera ha estat la creació d'una Oficina Antiocupació, la qual Vox reclama i el PP ja duia al programa de govern. Segons Martínez, aquesta oficina serà també "d'informació al lloguer de llarga durada i turístic" i ajudarà a donar seguretat jurídica als propietaris. “El lloguer turístic en pisos està prohibit a Palma. Tanmateix, és impossible incrementar una sola plaça turística més. Tenim una moratòria de quatre anys i un PIAT que ho impedeix en segons quins casos”, ha recordat.

Les mesures de mobilitat que el PP preveu desfer

Entre altres qüestions, el nou batle ha respost preguntes sobre mesures concretes per Palma, com ara el carril bici. Sobre això, ja avançat que la seva intenció és llevar-lo de la plaça d'Espanya perquè defensen "la xarxa de bicicletes i patinets, però segregada dels vials de vianants i de les voreres".

D'altra banda, i també en relació amb la mobilitat, ha comunicat que revisaran el darrer Pla de mobilitat urbana (PMUS), del 2022, perquè "no va ser consensuat". A més, en referència al tramvia, ha dit que dubta molt que els 185 milions d'euros que s'havien de destinar estiguin ja compromesos i que, en cas que sí, farà tot el que sigui possible per destinar-los a "continuar electrificant la flota de l'EMT" i no al tramvia.

stats