Més per Palma
Política Cort 21/12/2023

Neus Truyol no dimitirà i acusa Brunet de contractar dos espectacles de la seva empresa

La regidora de MÉS per Palma continuarà la seva feina política i s'ha defensat demanant explicacions al PP per les "incompatibilitats" del director general d'Arts Escèniques

2 min
Representants de Més per Palma durant la roda de premsa per explicar les contractacions a les empreses familiars de la regidora Neus Truyol.

PalmaLa regidora de MÉS per Palma en l'oposició, Neus Truyol, ha assegurat aquest dijous en roda de premsa que "en cap moment" ha pensat dimitir per l'adjudicació de 30 contractes directes a les empreses audiovisuals dels seus pares per valor de 62.000 euros durant la primera legislatura del Pacte, segons publica Diario de Mallorca. "Mai he interferit en cap contractació de l'Ajuntament de Palma", ha dit. 

Des de MÉS per Palma han tornat a defensar que tots els contractes es varen tramitar "complint estrictament la legalitat, la majoria amb concurs públic i sense cap mena d'influència política de Truyol". Acusa el PP de crear una "cortina de fum per amagar les seves pròpies incompatibilitats", com la contractació per part del director general de Música i d'Arts Escèniques, Rafael Brunet, de dos espectacles de les seves empreses. Segons la formació d'esquerres, un mes després d'entrar a Cort, Brunet "va donar ordres" de modificar la programació del III Cicle de Circ previst al setembre i contractar "a dit" dues actuacions a Romatic Espectacles, amb un sol contracte per valor de 3.902,25 euros. Els espectacles eren Amazing Mongolia i Sherehe Tanzania, "contractats a l'empresa amb la qual Brunet ha estat fent feina i col·laborant durant anys". 

Lliçons del PP

MÉS per Palma assegura que Romantic Espectacles "està fortament vinculada amb Rafel Brunet", ja que ha treballat "durant molts anys per Romantic com a director artístic i productor d'espectacles". A més, afegeixen, està vinculada "estretament" amb Mallorca So, "aquesta sí, fins fa poc propietat del senyor Brunet". 

"El Partit Popular vol donar lliçons d'ètica quan no s'aplica ni en la seva organització ni als seus càrrecs", ha dit el portaveu adjunt de MÉS per Palma, Miquel Àngel Contreras. 

Truyol va oferir una roda de premsa aquest dilluns per explicar detalladament amb dades les contractacions per part de Cort a les empreses de la seva família, Tres Setze 35 i Espectavision. Sobre per què no va incloure els contractes per valor de 62.000 euros, ha dit que creia que no era la seva "responsabilitat" explicar "tot" i que va mostrar xifres de totes les legislatures. "Continuarem fent feina pels ciutadans de Palma. En cap moment he pensat dimitir", ha tancat la seva intervenció. 

El PP nega la incompatibilitat de Brunet

El PP de Palma ha negat en un comunicat que Rafel Brunet hagi mantingut o mantingui “cap relació” amb l’empresa Romantic. “Tampoc ha estat mai, ni ho és ara, propietari de l’empresa Mallorca So. La seva tasca es va ajustar sempre al règim de treballador assalariat, i va quedar automàticament interrompuda quan va accedir al seu càrrec actual”, ha afegit. 

Els populars sí que reconeixen la participació de Brunet en dues funcions de l’espectacle La bella dorment a Inca i Cala Millor, “quan ja exercia les seves responsabilitats actuals”, però “sense percebre cap mena de retribució econòmica i només com a actor”, amb el propòsit que les representacions “no s’interrompessin”. 

Per la seva banda, la portaveu del PSOE a Palma, Rosario Sánchez, ha denunciat el “nou espectacle interessat” del PP i demana que “si té un problema amb Truyol presenti una demanda”.

stats