Cort
Política Cort 02/04/2024

Multes de fins a 1.500 euros per evitar els assentaments de caravanes a Palma

L'ordenança cívica de l'Ajuntament de Palma sancionarà els propietaris d'aquests vehicles que aparquin més de deu dies al mateix lloc

ARA Balears
2 min
Caravanes a Ciutat Jardí a Palma.

PalmaLa nova ordenança cívica de Palma preveu sancions per posar fi als assentaments de caravanes que van dels 750 als 1.500 euros. L'Ajuntament de Palma prohibirà amb la norma, aplicable en dos mesos, estacionar durant més de deu dies en el mateix lloc, segons ha avançat Última Hora. Transcorregut aquest termini, el propietari haurà de moure el vehicle almenys 250 metres i senyalitzar el dia i hora d'arribada a la nova ubicació.

L'Ajuntament adverteix que vigilarà, per poder sancionar, si el propietari està utilitzant el vehicle com a habitatge quan se li doni un ús diferent de l'estacionament, com dormir, menjar o beure. Vigilarà que les autocaravanes estiguin enganxades al seu vehicle tractor i no podran acampar més enllà de les zones habilitades i senyalitzada pel Consistori.

D'igual manera, es prohibirà mantenir el motor encès, fer servir qualsevol element de fixació al sòl que no siguin els tascons reglamentaris o usar taules o cadires en l'exterior.

De les multes de fins a 1.500 euros estaran exemptes les persones en situació d'exclusió social.

Un habitatge amb rodes

El preu del lloguer a les Balears, especialment a Mallorca i les Pitiüses, s’ha duplicat en els darrers 15 anys i els salaris no han pujat al mateix ritme. Aquesta realitat ha provocat una expulsió dels treballadors dels models convencionals d’habitatge, obligant-los cada vegada més a compartir pis o cercar alternatives com una caravana. A l’entrada a Palma des de la carretera de Manacor, n’hi ha més de 50 d’aparcades, i la majoria dels seus habitants són persones amb feina. A la ciutat d’Eivissa, fins a una cinquantena de caravanes s’havien anat concentrant els darrers mesos al solar de la Joveria. Davant el control policial dels vehicles en els darrers dies, alguns han decidit canviar d’ubicació per evitar problemes. La majoria dels ocupants són treballadors del sector turístic i de la construcció que no poden pagar els preus tan elevats de l’habitatge eivissenc.

stats