Política Cort 17/06/2023

Més policia i neteja i menys impostos: els primers 100 dies del PP a Cort

El nou batle pretén fer “una revolució fiscal” i afegir 300 policies municipals

2 min
Jaime Martínez posarà en marxa un pla antigrafits.

PalmaEl nou batle de Palma, el popular Jaime Martínez, té clares les seves prioritats per a la ciutat, i així ho reflecteixen les mesures que preveu implementar en els 100 primers dies del seu mandat. En plena temporada turística i amb una crisi immobiliària gairebé sense precedents, Martínez ha establert la neteja, la seguretat i les rebaixes fiscals com a qüestions primordials a l’Ajuntament.

La intenció del batle és que en els propers 100 dies el Consistori incrementi la presència policial a Palma per combatre algunes de les principals preocupacions del partit: l’ocupació d’habitatges, el top manta, les bandes juvenils i les botellades. Tal com es va comprometre, Martínez posarà en marxa el Pla de xoc de seguretat, el Pla contra el vandalisme i el Pla antigrafits tot d’una que comenci a governar. Per aconseguir-ho, el seu equip de govern pretén “potenciar les unitats d’intervenció immediata, el Grup d’Acció Preventiva (GAP), la Unitat Motoritzada i la Policia Muntada”. Durant la legislatura pretén incorporar 300 agents nous, de manera que el cos municipal n’assoleixi 900 en total. Quant als bombers, el líder del PP a Palma vol augmentar-ne el nombre de 220 a 360.

D’altra banda, Martínez ja ha avançat que durant els primers mesos del seu govern engegarà les mesures fiscals promeses, en línia amb les anunciades per la presidenta del PP balear, Marga Prohens. Així, tirarà endavant el que ell anomena “una revolució fiscal a l’Ajuntament”, la qual considera que “beneficiarà les famílies, els palmesans, atraurà inversió i transformarà Palma”.

L’antídot del popular contra “els preus disparats” és “reduir les càrregues fiscals dels ciutadans” i, per això, bonificarà impostos com ara l’IBI (Impost sobre Béns Immobles): s’aplicarà una reducció del 50% en els béns d’interès cultural; un 95% en el cultural, social, d’habitatge de protecció oficial i de lloguer social; un 90% a les famílies nombroses i un 25% a l’IBI (que s’aplica als habitatges amb punts de càrrega per a vehicles). A més, l’Ajuntament no cobrarà l’IBI a propietaris de cases ocupades.

També bonificarà un 50% de l’IAE (Impost d’Activitats Econòmiques) d’ocupació; un 25% al sostenible; un 50% a la segona oportunitat i un 95% al cultural, social i BIC. A més, bonificarà un 95% de les plusvàlues en les successions entre pares i fills, padrins i nets i cònjuges. També aplicarà aquesta bonificació a la transmissió de terrenys en els quals es facin activitats econòmiques de tipus social, cultural o patrimonial.

Finalment, i també en aquests 100 primers dies, iniciaria les modificacions de l’actual reforma del passeig Marítim de Palma. I, com a darrera prioritat, Martínez té començar el procés d’expropiació de Son Busquets, si l’Estat no l’ha cedit. El nou batle té intenció de fer-hi “un pulmó verd per a Palma, compatibilitzant-lo amb l’ús residencial”.

stats