Eleccions
Política Cort 28/09/2022

Lucía Muñoz i Aina Díaz es presentaran a les primàries de Podem a Cort

La diputada de la formació morada al Congrés o l'advocada agafaran el relleu d'Alberto Jarabo

2 min
La diputada de Podem, Lucía Muñoz

PalmaLa darrera incògnita de Podem ja s'ha aclarit. La diputada de la formació morada al Congrés Lucía Muñoz ha anunciat aquest dimecres en una piulada a Twitter que es presentarà a les primàries del partit per encapçalar la candidatura a l'Ajuntament de Palma. Instants després ho ha fet també l'advocada Aina Díaz, membre de l'executiva del partit de Palma i de Mallorca. Així, una de les dues agafarà el relleu d'Alberto Jarabo.

El mateix Jarabo ja va explicar fa uns dies que volia fer una passa enrere. "Hem d'aprofitar el relleu que es produeix amb l'anunci de Juan Pedro Yllanes perquè més dones es presentin com a cap de llista. Esper que les dones, que sé que ho faran, facin una passa endavant, estic a l'espera que facin l'anunci", va apuntar. Així i tot, en el Consell de Mallorca serà Iván Sevillano el principal candidat per liderar les llistes a la institució insular, com va anunciar aquest dilluns.

"La meva candidatura té com a objectiu reduir desigualtats, tenir cura dels barris, treballar en comú per una ciutat més verda i que l'habitatge sigui una prioritat", ha declarat Muñoz a les xarxes socials. "Hi ha gent amb molt de poder que vol que Podem desaparegui no pel que feim, sinó pel que som", ha afegit.

Per la seva part, Díaz ha assenyalat que "Podem Palma està viu, amb múscul i demostrant que tenim talent per presentar més d'un equip a les primàries". "Estic segura que que els partits de l'oposició veuran amb recel que Podem a la capital està fort, amb dones fortes que presenten diferents candidatures que sumen", ha indicat en un fil de Twitter.

D'altra banda, la coordinadora autonòmica del partit i també diputada al Congrés, Antònia Jover, serà la principal candidata a les primàries per encapçalar la candidatura al Parlament balear. Unes primàries, a més, que es desenvoluparan entre el 10 d'octubre i el 4 de novembre. D'aquesta manera, la formació morada haurà d'introduir noves candidatures per al Congrés dels Diputats, ja que les dues representants illenques actuals tenen la intenció de tornar a la política municipal i autonòmica, respectivament. Així i tot, si Muñoz perd les eleccions enfront Díaz, podria tornar a les llistes estatals.

stats