Consell de Mallorca
Política 26/09/2022

Iván Sevillano es presentarà per liderar les llistes de Podem al Consell de Mallorca

Després de conèixer la candidatura d'Antònia Jover al Parlament, només queda la incògnita de l'Ajuntament de Palma

2 min
Ivan Sevillano aquest matí en la roda de premsa per anunciar la seva candidatura

PalmaEl conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca, Iván Sevillano, es presentarà a les primàries de Podem per encapçalar les llistes de la formació morada a la institució insular. Acompanyat per pràcticament tots els càrrecs institucionals de Podem –llevat d'Alberto Jarabo–, Sevillano ha fet aquest anunci "perquè volem continuar fent polítiques valentes". "Estam segurs que tornarem a governar, i no pot ser d'una altra manera amb els perills que venen", referint-se a la victòria de la ultradreta de Giorgia Meloni a les eleccions italianes.

Sevillano substituirà així l'actual vicepresidenta del Consell, Aurora Ribot, que no ha aclarit el seu futur a hores d'ara. El conseller de Mobilitat i Infraestructures s'ha limitat a dir que "feim un equip molt bo, fa anys que feim feina junts i ho continuarem fent". "Estic segur que continuarem fent feina des de l'Executiu", ha apuntat. Tot i que Podem té primàries obertes, a les quals es pot presentar qualsevol militant, amb tota seguretat Sevillano serà el candidat elegit.

Després de conèixer també fa poques setmanes la intenció de la coordinadora autonòmica de Podem, Antònia Jover, de liderar les llistes de la formació morada al Parlament, només queda resoldre la incògnita de l'Ajuntament de Palma. "Hem d'aprofitar el relleu que es produeix amb l'anunci de Juan Pedro Yllanes perquè siguin més dones que es presentin com a cap de llista", va explicar. ""Esper que les dones, que sé que ho faran, facin una passa endavant, estic a l'espera que facin l'anunci", va afegir.

Patrocini al Reial Mallorca

Aquest dimarts el consell executiu del Consell oficialitzarà el patrocini al Reial Mallorca després d'aprovar-se la passada setmana la modificació del crèdit per finançar-lo. En aquest sentit, Sevillano ha remarcat que Podem "ha aprofitat" la crisi –"que ja està tancada per nosaltres"– per tirar endavant la tarifa plana de deu euros en el transport públic de Mallorca a partir de gener, o quan s'acabin els avantatges actuals, "una mesura pionera en tot l'Estat". "Hem estat intel·ligents per tancar la crisi amb una millora tan bona per a Mallorca", ha afirmat. A més, ha destacat que "ja és hora que les competències en transport públic arribin alguna vegada al Consell".

stats