Política Cort 23/11/2023

Llum verda als pressupostos de Cort per al 2024, amb només una esmena de l'oposició aprovada

El Partit Popular ha tirat endavant els comptes de l'any que ve per al Consistori gràcies al suport de Vox, i amb tot el bloc de l'esquerra en contra

1 min
Imatge del ple extraordinari d'aquest dijous.

PalmaEl Partit Popular ha aconseguit tirar endavant els pressupostos de l'Ajuntament de Palma per al 2024 gràcies al suport del seu soci, Vox, i amb tota l'oposició en contra. Els comptes de l'any que ve només incorporen una de les més de 100 esmenes presentades pel bloc de l'esquerra, la referent als 8.000 euros de subvenció del festival d'arquitectura Open House de Palma. Tot i que l'equip de govern ha presumit d'aprovar una proposta de l'oposició, l'equip de govern ja tenia previst recuperar aquesta partida abans que el PSOE i MÉS fessin l'esmena.

Cal recordar que tant el regidor d'Urbanisme, Óscar Fidalgo, com el primer tinent de batle, Javier Bonet, van reconèixer des d'un primer moment que retirar la subvenció a Open House havia estat "un error" i que això es corregiria en el document final dels pressupostos, abans que s'aprovassin inicialment. Per això, tant els regidors del PSOE i MÉS com la portaveu d'Unides Podem han retret el modus operandi de l'equip de govern i que no hagi estat el mateix Partit Popular qui hagi proposat reincorporar la subvenció, tal com van dir que farien.

D'altra banda, el Partit Popular ha donat suport a una de les esmenes presentades per Vox, relacionada amb la pujada de pressupost del Patronat de l'Habitatge. Concretament, la proposta consisteix a apujar la partida 100.000 euros, perquè l'interventor municipal ja va advertir que estava "infrapressupostada". No obstant això, una de les principals queixes de la portaveu socialista, Rosario Sánchez, ha estat que l'equip de govern no fa cap inversió en "habitatge públic" ni a millorar-hi l'accés per a la ciutadania de Palma.

stats