Política Cort 10/08/2023

L'hidrogen per als busos de Palma ha deixat d'arribar "per ordre del nou govern", segons el PSOE

La compra era el sistema que s'havia establert fins que arrancàs la generació d'aquest combustible a la planta de Lloseta

2 min
Busos d'hidrògen

PalmaEl Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Palma s'ha pronunciat aquest dijous sobre les declaracions del batle de Palma, Jaime Martínez, en relació amb els busos d'hidrogen per denunciar que aquest subministrament "ha deixat d'arribar per ordre del nou govern". Segons els socialistes, amb el Pacte al capdavant de l'Ajuntament, els busos prestaven servei a la ciutadania amb l'hidrogen que arribava a Mallorca setmanalment en plataformes.

Aquest era el sistema que s'havia establert, continuen, fins que arrancàs la generació d'hidrogen a la planta de Lloseta. Segons puntualitzen, "les plataformes d'hidrogen són una solució provisional, a l'espera de resoldre els problemes tècnics que ha patit la fàbrica de Lloseta, que són una qüestió aliena a l'Ajuntament de Palma". Per això, els socialistes adverteixen que el que ha de fer el batle, Martínez, és "deixar de queixar-se i cercar solucions, exigint a les empreses que lideren el projecte que resolguin el problema al més aviat possible".

Per al grup municipal del PSOE, "aquesta no és més que una altra demostració que l'equip de govern del PP no té cap projecte per a Palma i només es dedica a criticar les accions fetes per l'anterior govern". Amb tot, recorden que el projecte de generació d'hidrogen verd a Lloseta compromet diferents socis, com ara Enagás, Acciona, Redexis, Calvera, IBE, Balearia, la UIB, Ports de Balears i l'EMT Palma, entre d'altres.

Així, per fer possible la participació de l'EMT Palma en aquest projecte i convertir-se en un dels principals consumidors d'aquest hidrogen, l'empresa municipal havia de programar la compra de fins a cinc vehicles d'hidrogen i coordinar el disseny d'una hidrogeneradora ubicada a les cotxeres de l'EMT. Per això, els vehicles d'hidrogen es van adjudicar a l'empresa Solaris, guanyadora del concurs, i a partir del mes de febrer de 2023, en varen començar a arribar a Mallorca les primeres unitats.

stats