Política Cort 04/07/2023

"Hi ha gran interès inversor a Palma i és bona notícia", adverteix el nou regidor d'Urbanisme

Eliminar la cita prèvia és una de les mesures que prendrà l'àrea, segons ha avançat Óscar Fidalgo, acompanyat del nou gerent d'Urbanisme, Bartolomé Abad, i la responsable de Projectes Estratègics, Marta Amer

2 min
D'esquerra a dreta: el gerent d'Urbanisme, Bartolomé Abad; el regidor d'Urbanisme, Habitatge i Projectes Estratègics, Óscar Fidalgo, i la responsable de Projectes Estratègics, Marta Amer.

Palma"Hi ha un gran interès inversor per fer coses en l'àmbit urbanístic", ha advertit aquest dimarts el nou regidor d'Urbanisme, Habitatge i Projectes Estratègics de Cort, Óscar Fidalgo, en la seva primera roda de premsa al càrrec. Acompanyat pel nou gerent d'Urbanisme, l'arquitecte Bartolomé Abad, i la responsable de Projectes Estratègics, la diplomada en Empresarials Marta Amer, Fidalgo ha assenyalat que "aquest interès és bona notícia, després del canvi de govern".

Així ha valorat Fidalgo la notícia que la promotora Pryconsa hagi comprat dues de les darreres reserves de sòl urbanitzable a Palma per edificar-hi més de 700 habitatges, segons van informar ahir mitjans locals. Concretament, l'empresa ha adquirit els terrenys de Son Bordoy i Son Güells. La Regidoria d'Urbanisme ja té prevista una reunió amb els responsables de la promotora per conèixer les seves intencions, segons ha indicat Fidalgo.

Si bé l'edil ha subratllat que han percebut interès per invertir en habitatge a Palma, ha reconegut que "el sòl urbanitzable és el que és". Precisament, aquesta xifra està marcada per la primera part del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), aprovada per l'anterior govern municipal. Concretament, la part estructurant del PGOU preveu un creixement de sòl urbanitzable de 280 hectàrees, les quals es concentren sobretot a les zones de Son Güells, Can Valero i Son Cladera.

Urbanisme eliminarà la cita prèvia per agilitzar els prop d'11.000 expedients pendents

Fidalgo s'ha marcat com a principal objectiu de la seva regidoria agilitzar la concessió de llicències i permisos urbanístics, i per això posarà en marxa de manera imminent un pla de xoc, que consistirà, principalment, a eliminar la cita prèvia a Urbanisme i a crear una finestreta única. Segons el regidor, ara com ara hi ha "prop d'11.000 expedients pendents des del 2020, entre obres menors (més de 7.000) i majors (3.000 més)" i el motiu, segons ell, és que fins ara s'ha fet "un 90% de filosofia i un 10% de gestió", xifres que volen capgirar.

Així, mentre que ara cada departament d'Urbanisme té uns dies i horaris d'atenció, amb l'eliminació de la cita prèvia, l'atenció serà "presencial, de 9 a 14 h, de dilluns a divendres" i amb una "finestra única per a professionals i tècnics". Només certes gestions, per qüestions d'operativitat, s'hauran d'acordar amb anterioritat. A més, Fidalgo ha anunciat que crearan un servei especial d'atenció per a persones de més de 65 anys.

Juntament amb això, els tècnics de la gerència faran "una checklist per orientar, aclarir i unificar els requisits de concessió de llicències i permisos, així com per agrupar els criteris dels tècnics". La intenció és escurçar els temps d'espera, atès que ara com ara "hi ha més dos anys d'espera per obtenir una llicència d'obra major, mentre que la llei estableix un termini de tres mesos", ha dit Fidalgo.

stats