Política Cort 19/06/2023

Fulgencio Coll deixa anar que ha rebut ofertes del PP, però Jaime Martínez ho nega

El líder de Vox ha presentat aquest dilluns en roda de premsa 12 mesures urgents per a l'Ajuntament de Palma

2 min
L'equip de Vox a Palma, aquest dilluns a la sala de premsa de Cort.

PalmaEl líder de Vox a Palma, Fulgencio Coll, ha deixat anar aquest dilluns a la primera roda de premsa de la legislatura com a partit de l'oposició que ha rebut ofertes del Partit Popular, però de caràcter personal i no com a partit. Preguntat pels mitjans sobre els detalls d'aquestes propostes, Coll ha intentat rectificar tot d'una dient "se m'ha escapat". Una hora més tard, en la seva primera compareixença com a batle, Jaime Martinez ha negat haver fet cap oferta d'aquest tipus al líder d'extrema dreta.

"Nosaltres no hem fet cap mesa de negociació. Hem fet un parell de cafès informals, i no s'ofereix res en cafès informatius", ha declarat Martínez. Per la seva banda, Coll no ha descartat entrar en el govern municipal si el nou batle li ho permet, i veu complicat fer-ho com a equip, la qual cosa és una condició sine qua non per a Coll. En aquesta primera roda de premsa, convocada abans i tot que la primera de Martínez a càrrec de la batlia, el líder de Vox ha exposat 12 punts clau per a la seva formació.

Entre aquestes, destaquen "eliminar les subvencions ideològiques i organismes redundants", així com "unificar la normativa lingüística perquè cada ciutadà pugui ser contestat en la seva llengua". D'altra banda, Coll ha presentat com a mesura urgent una de les propostes electorals que el PP de Martínez ja incloïa en el seu programa, que és creació d'una oficina antiocupació.

Qüestionat sobre aquestes ideologies, Coll ha evitat especificar dient que cal "mirar una a una" i ha posat com a exemple els que gestionava "una persona al centre Flassaders", presumiblement en referència a l'exregidora d'Unides Podem, Sonia Vivas. En aquest sentit, ha denunciat que han vist com “certes regidories eren un centre o focus d’un partit determinat”. Sigui com sigui, per al líder de Vox "no hi ha línies vermelles" per negociar amb el Partit Popular, encara que "hi ha certs punts" que demanaran "sí o sí" per tenir el seu suport.

La llista completa de les 12 mesures urgents de Vox:

  1. Garantir la presencialitat en el servei al ciutadà, particularment en les gestions que s'hagin de fer de manera obligatòria
  2. Modificar la normativa lingüística municipal perquè tots els ciutadans puguin adreçar-se i ser contestats en les dues llengües cooficials sense necessitat de petició prèvia. I que les publicacions de l'Ajuntament recullin aquesta realitat bilingüe
  3. Reducció d'impostos i taxes municipals
  4. Creació de l'oficina antiocupa i d'assessorament per a arrendadors i arrendataris amb la finalitat de facilitar el lloguer d'habitatges sota la premissa de la seguretat jurídica
  5. Ampliar rutes i freqüències de l'EMT
  6. Abaratir els preus de l'SMAP
  7. Normativa més estricta amb els patinets elèctrics. Estricte control sobre la velocitat i normes de trànsit
  8. Iniciar l'increment de la plantilla de policies locals per arribar a 1.000 en quatre anys
  9. Implementar una brigada d'atenció immediata (màxim 72 h) per les incidències en matèria d'infraestructures municipals (mobiliari urbà, voreres, voravies, etc.)
  10. Posar en marxa un pla intensiu de neteja rotatori per juntes municipals i veïnals que atengui la neteja de cada barri almenys dues vegades l'any. Començar per les zones de major pressió turística.
  11. Eliminació immediata dels grafits que embruten els nostres carrers. Començar pels que atempten contra la integritat del nostre patrimoni històric.
  12. Eliminació de les subvencions de caràcter ideològic
stats