Pressupostos
Política Cort 07/11/2023

L'EMT espera més viatgers el 2024, però no augmentarà els busos ni els conductors

L'Ajuntament de Palma ja té en compte el final de la bonificació del 100% del transport en els pressupostos de l'any vinent

1 min
Les línies 5 i 20 han estat les més conflictives

PalmaMés viatgers, però amb el mateix nombre de busos i conductors. Aquesta és la previsió que fa l'Ajuntament de Palma per a l'EMT el 2024, tal com demostren els pressupostos que l'empresa municipal ha presentat aquest dilluns en el consell rector. Uns pressupostos que l'EMT, a més, ha elaborat "tenint en compte que el 2024 s'acaba la bonificació del 100% del transport gratuït", segons ha subratllat el Consistori.

No ha estat fins després que els partits de l'oposició hagin fet públics els documents dels pressupostos de les empreses municipals que l'equip de govern de Cort ha elaborat un comunicat per desmentir algunes de les advertències del PSOE i MÉS, com ara una possible pujada de les tarifes per la previsió d'increment d'ingressos. Davant això, l'equip de govern ha assegurat que s'han tingut en compte "les mateixes tarifes que hi havia aprovades el 2021", és a dir, les que estaven vigents el 2022.

Així, l'EMT preveu un "increment dels ingressos a conseqüència de l'augment del nombre d'usuaris" –que s'espera que siguin 50 milions en total–, en comparació amb la previsió feta per al 2023 –que era de 49 milions–, i que s'ha superat gràcies a la gratuïtat –i ja arriba als 51 milions. Això contrasta, però, amb "una plantilla sense canvis respecte del 2023", tal com preveu el consell rector de l'EMT. És a dir, que no s'augmentarà el nombre de conductors.

Pel que fa a la flota de busos, és cert que els pressupostos de l'EMT preveuen una injecció de cinc milions d'euros. "Això permetrà l'adquisició de nous vehicles", afirmen, tot i que únicament serviran per renovar-ne alguns, atès que la xifra de busos prevista per al 2024 és exactament la mateixa que la del 2023: 247.

stats