Benestar social
Política Cort 07/02/2024

Cort desallotjarà quatre ocupes d'un local municipal a Son Malferit

L'Ajuntament cerca una solució d'habitatge alternatiu per al grup, que inclou dos menors d'11 i 13 anys

2 min
Un local de Son Malferit a Palma.

PalmaL'Ajuntament de Palma desallotjarà quatre persones, dues d'elles menors, d'11 i 13 anys, que ocupen un immoble municipal "no habitable" de Son Malferit. La portaveu de Cort, Mercedes Celeste, ha explicat que van descobrir la situació quan anaven a habilitar l'espai com a nou punt verd d'Emaya, ús definit en l'anterior legislatura.

Els operaris municipals van trobar dues dones adultes i els dos menors en un solar del carrer de Son Pobanya. Els van explicar que no podien continuar vivint allà perquè suposa "un risc" i des de l'àrea de Benestar Social i Seguretat Ciutadana estan intentant oferir-los una solució residencial. De moment, Cort ha desestimat les al·legacions presentades pels habitants. "Els hem comunicat que tenen uns dies per desallotjar l'immoble per la seva pròpia seguretat. Els hem oferit ajuda, però no mostren intenció de col·laborar. No tenim encara identificat el vincle entre les dones adultes i els nins", ha explicat la portaveu del Consistori, qui ha retirat la disposició de la corporació per trobar una alternativa.

Treballadores de l'IMI

L'Ajuntament no ha recol·locat les quatre treballadores de neteja de l'Institut Municipal d'Innovació (IMI), encara que cerca "una solució per a elles". Les dones van ser acomiadades, com va denunciar ARA Balears, amb l'argument que l'IMI es troba en procés de dissolució i "no es pot contractar a llarg termini". Celeste ha confirmat que Cort intenta acordar una pròrroga amb l'empresa de neteja que tenia la concessió fins que es produeixi el trasllat de l'IMI a la nova seu.

Any Nou Xinès

D'altra banda, Cort ha acordat declarar d'interès públic municipal la celebració de l'Any Nou xinès, implantat l'any 2016. La jornada festiva tindrà lloc aquest diumenge entre les 9 i les 22 hores al barri de Pere Garau. Organitzada per l'Associació Xinesa de les Balears (Achinib), inclourà tallers sobre cultura, història i cal·ligrafia xinesa, venda de productes i gastronomia tradicional. Els carrers es decoraran amb fanalets vermells i s'instal·larà una porta d'entrada a Nuredduna.

Cursos de formació

Entre els acords, s'han aprovat els processos mixtos de formació i ocupació per a persones grans de PalmaActiva, en col·laboració amb el SOIB, entre els quals es troben els cursos 'Palma Xapa', 'Palma Web', 'Palma Informa' i 'Palma Micromachine'.

Uns estaran destinats a persones de 16 a 30 anys i uns altres per a desocupats majors de 30 anys. El total pressupostat per als cursos podria arribar a 220.000 euros i està prevista l'assistència de 50 alumnes.

Zones de baixes emissions

Finalment, l'Ajuntament ha renunciat formalment al projecte Mitma 2 amb un programa d'ajudes de 13 milions d'euros del programa d'ajudes a municipis per a la implantació de Zones de Baixes Emissions (ZBE), que incloïa la conversió en zona de vianants del carrer de Cotlliure, la fase 3 de Bicipalma i la incorporació d'autobusos elèctrics, que es durà a terme amb fons propis.

stats