Política Cort 24/08/2022

Cort compensarà els concessionaris d'obres públiques per l'augment de les matèries primeres

L'Ajuntament bonificarà la diferència entre el cost dels materials pressupostat i l'import final

ARA Balears
1 min
Treballadors en una obra

PalmaL'Ajuntament de Palma actualitzarà els preus dels contractes de les obres públiques per tal d'adequar-los a les tarifes finals que abonen els concessionaris i que han patit un increment a causa de la guerra d'Ucraïna.

D'aquesta manera, i mitjançant una sol·licitud prèvia, els adjudicataris d'una construcció pública podran rebre una compensació econòmica per la diferència entre el cost dels materials abonat pel contractista –que haurà de justificar– i el preu dels materials previstos en el pressupost d'execució material del projecte licitat. No obstant això, la quantia de la revisió de preus no podrà ser superior al 20% del preu de l'adjudicació del contracte a causa de la normativa estatal.

La regidora de Participació Ciutadana i Govern Interior, Clàudia Costa, ha indicat que amb aquest acord el Consistori vol "confirmar que es podran revisar els preus dels contractes d'obres públiques i donar una resposta a l'encariment dels materials provocat per la situació derivada del covid-19 i la guerra d'Ucraïna".

stats