La Cala
Política Cort 29/02/2024

El conflicte pel local dels jubilats de Son Cladera: "Si perden la demanda, hauran de pagar els 30.000 euros de deute"

Els majors del barri han partit preocupats del ple de Cort quan han sabut que són responsables de l'impagament del lloguer si guanya Sa Nostra

1 min
Els majors de Son Cladera a l'Ajuntament de Palma

PalmaMembres de l'associació de gent gran la Cala de Son Cladera han assistit al ple de l'Ajuntament de Palma buscant una solució a l'amenaça de desnonament del local que ocupen des de fa trenta anys. No obstant això, lluny de solucionar-se el problema, han descobert que hauran de satisfer el deute acumulat per impagament del lloguer si perden la demanda interposada per la Fundació Sa Nostra, propietària del local. La regidora de Majors, María Luisa Marqués, en un intercanvi de retrets amb el regidor socialista Daniel Oliveira, ha fet saber als jubilats un matís que semblaven no conèixer: "Si aquesta entitat privada no vol tornar a llogar aquest local, no es podrà fer. Si perdessin la demanda, haurien de pagar el deute de 30.000 euros entre els socis perquè tots en són responsables. Són vulnerables".

Els jubilats s'han mostrat sorpresos i han abandonat el saló de plens amb gran preocupació. Marquès, de fet, els ha explicat personalment les implicacions del conflicte. Segons ha confirmat la regidora, Cort ha ofert una alternativa: un local de 200 metres quadrats en el casal de Son Cladera. L'associació ha rebutjat, de moment, l'oferta, perquè considera que l'espai és petit i no s'ajusta a les seves necessitats. "Els donam una solució i no la volen. No haurien de fer front a les despeses", ha assegurat.

La representant dels majors de Son Cladera, Yumelis Coronat, ha lamentat que Sa Nostra no vulgui negociar, una vegada ha acabat la concessió d'ús del local de trenta anys. Segons Coronat, els jubilats no poden assumir el deute generat per "la gestió deficient de l'anterior president".

stats