PGOU
Política Cort 20/07/2022

Ciutadans demana la reprovació de Truyol per "falta d'honestedat" amb el PGOU

La formació sosté que la regidora va afirmar "falsament" que el pla havia estat seleccionat com a finalista del premi espanyol d'urbanisme

ARA BALEARS
1 min
Imatge d'arxiu de la portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Palma, Eva Pomar.

PalmaCiutadans ha registrat una proposta per reprovar en el ple de l'Ajuntament de Palma a la regidora d'Urbanisme, Model de Ciutat i Habitatge Digne, Neus Truyol, per la "falta d'honestedat i de transparència" amb el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU).

Segons ha defensat la formació en una nota de premsa, la regidora va afirmar "falsament" que el PGOU havia estat seleccionat com a finalista del premi espanyol d'urbanisme atorgat pel Consell Superior dels Col·legis d'Arquitectes d'Espanya.

Reclama el suport del PSOE

"En un moment de tempesta mediàtica per queixes veïnals, d'entitats i d'altres administracions sobre el nou PGOU, van sortir la regidora i el gerent d'Urbanisme, Joan Riera, a intentar canviar l'opinió pública dient, falsament, que aquest pla era finalista d'uns premis molt importants", ha assenyalat la portaveu municipal del partit, Eva Pomar. "Quan es va descobrir el pastís, l'única reacció de l'Ajuntament de Palma va ser passar un vel i intentar justificar-se dient que s'havia passat una ronda i que al final no es va aconseguir el premi", ha afegit.

És per això que ha reclamat al PSOE que "doni suport a aquesta reprovació per responsabilitat i es desmarqui dels episodis negres en els quals el PGOU sumeix l'Ajuntament de Palma".

stats