Ajuntament de Palma
Política Cort 05/01/2024

El batle de Palma reorganitza Cort i descarta l'entrada de Vox a l'Ajuntament: "Tots els nomenaments seran del PP"

Mercedes Celeste substitueix Belén Soto com a portaveu i es traslladen les àrees d'Interculturalitat, Igualtat i Innovació

2 min
El batle de Palma, Jaime Martínez, explica els detalls de la remodelació de l'equip de govern de Cort.

PalmaEl batle de Palma, Jaime Martínez, ha reorganitzat l'estructura de l'Ajuntament de Palma amb modificacions que inclouen el canvi de la portaveu del Consistori, que serà la tinent de batle d'Hisenda, Funció Pública i Govern Interior, Mercedes Celeste, en substitució de Belén Soto, actual portaveu i regidora d'Infraestructures i Accessibilitat. El portaveu adjunt serà el tinent de batle de Medi Ambient, Sostenibilitat, Espais Naturals i Benestar Animal, Llorenç Bauzá. Un decret de Batlia, segons ha aclarit Martínez, determina també que l'àrea d'Innovació s'incorpora als departaments de Bauzá i surt de la Regidoria de Turisme, Innovació, Cultura, Esports, Restauració i Coordinació Municipal, ostentada per Javier Bonet.

Els canvis afecten també Lourdes Roca, responsable de la Regidoria de Serveis Socials, Educació, Participació Ciutadana, Joventut, Interculturalitat i Igualtat. Les dues darreres, direccions generals, s'integraran en les competències de Luisa Marqués, encarregada fins ara de Serveis Socials, Educació i Participació Ciutadana. "L'objectiu de la remodelació és reforçar les àrees, guanyar agilitat i donar viabilitat als projectes", ha explicat el batle.

Martínez ha confirmat que la remodelació comportarà nous directors generals, però descarta l'entrada en el govern municipal de regidors de la formació de Fulgencio Coll: "No hi ha incorporacions de Vox, tots els nomenaments seran del PP. És una reafirmació del nostre equip de govern".

Projectes de Ciutat 

Entre les novetats, hi ha també la creació d'una Direcció General de Projectes de Ciutat que, en coordinació amb Urbanisme i Infraestructures, "impulsarà la inversió privada" i coordinarà projectes "que necessiten el Pla General per poder desenvolupar-se", com Son Busquets, la remodelació de la plaça Major i Gesa. S'hi sumen dues direccions generals més: Coordinació de Districtes i Participació Ciutadana, per "reforçar el seguiment del dia a dia als barris".

Respecte de Gesa, ha assegurat que espera signar un acord amb Endesa per al traspàs de l'edifici de Gesa en el primer trimestre de 2024 i, posteriorment, treure a licitació el projecte de remodelació. "És un tema complex, però esperem tenir un preu just per l'edifici en les millors condicions", ha afegit. Sobre Son Busquets, Cort continua, segons Martínez, "esperant una resposta" del govern espanyol, mentre que la remodelació de les galeries de la plaça Major ja disposa dels plecs del concurs d'idees "per a la plaça i els carrers adjacents, ja que ha de ser un projecte transformador".

stats