Pressupostos
Política Cort 08/11/2023

L'Ajuntament de Palma ampliarà l'ORA l'any que ve

No es començarà cap aparcament públic nou el 2024, tal com reflecteixen els pressupostos de la Societat Municipal d'Aparcaments i Projectes

1 min
Entre altres coses, el PMUS preveu ampliar la zona ORA de Palma.

PalmaJa és oficial: la superfície de l'ORA de Palma creixerà el 2024. Així ho recullen els pressupostos que ha presentat aquest dilluns la Societat Municipal d'Aparcaments i Projectes (SMAP) de Palma. Sota aquest concepte, l'SMAP preveu una inversió de 600.000 euros per a l'any vinent. En contrast amb això, crida l'atenció que a l'apartat d'ingressos no es preveu cap increment per part de l'ORA.

D'altra banda, crida l'atenció la quantitat destinada a aparcaments, que és de 200.000 euros. Aquests doblers es destinaran a "l'elaboració d'estudis i informes de nous projectes d'aparcaments", la qual cosa confirma que el 2024 no se'n posarà en marxa cap. Un altre aspecte que tampoc queda clar és si aquests nous aparcaments seran de gestió pública.

Segons ha pogut saber l'ARA Balears, en la reunió del consell rector de l'SMAP, una de les explicacions que s'han donat respecte de la partida destinada únicament a projectes d'aparcament –i no a la construcció ni gestió– és que, a partir d'ara, el model serà "projecte, execució i concessió", la qual cosa obre la porta de nou a la privatització. Alguns exemples d'aparcaments de concessió privada que encara queden a Palma són el del Mercat de l'Olivar o el de la plaça dels Patins.

stats