Balears 23/03/2015

La psicòloga de la UIB Amanda Far es classifica per a la final de Famelab2015, el concurs de monòlegs científics

Vuit finalistes competiran el 14 de maig a Madrid i el guanyador representarà Espanya en el Cheltenham Science Festival, que tindrà lloc al juny al Regne Unit

Ara Balears
1 min
Amanda Far

PalmaLa psicòloga de la Universitat de les Illes Balears Amanda Far Morabito i set científics s'han classificat al teatre Poliorama de Barcelona per a la final espanyola de FameLab 2015, un concurs internacional de monòlegs científics que organitzen la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i el British Council amb la col·laboració de l'Obra Social la Caixa.

Els finalistes competiran el 14 de maig a Madrid i el guanyador representarà Espanya en el Cheltenham Science Festival, que tindrà lloc al juny al Regne Unit.

Més de 600 persones van presenciar la gala, presentada pel trio d'humoristes Especialistas Secundarios, i van gaudir de l'actuació dels dotze semifinalistes. Tots ells van demostrar tenir grans habilitats comunicatives per explicar, en tres minuts i de manera entretinguda, temes com la termodinàmica, el procés de formació de les estrelles i la Transformada de Fourier, entre d'altres.

El jurat de la semifinal, que va triar els guanyadors tenint en compte el carisma del científic, el contingut i la claredat del monòleg, va estar integrat per Mara Dierssen, líder del grup de biologia molecular del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona; Cristina Ribas, presidenta de l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC); Daniel Jiménez, físic i presentador del programa de ciència per a infants 'DINAMIK' de TV3, i Eduardo Sáenz de Cabezón, matemàtic de la Universitat de la Rioja i guanyador de FameLab Espanya 2013.

Els seleccionats hauran de preparar un nou monòleg que presentaran a la final espanyola. Per ajudar-los a millorar la seva capacitat comunicativa, FECYT i British Council han organitzat els dies 11 i 12 d'abril una masterclass internacional amb experts en tècniques d'expressió i comunicació.

stats