Balears 19/10/2016

El turisme jove continua reduint-se a Magaluf i Palmanova

Els hotelers celebren que arribin més famílies i s'allargui la temporada

Carmen Buades
2 min
Darder i Rodríguez a la roda de premsa, amb altres membres de l'Ajuntament i de la Guàrdia Civil

PalmaEls joves viatgen cada vegada menys a Magaluf i a Palmanova. Aquesta temporada han representat el 21,2% dels clients que han rebut els establiments hotelers d'aquesta zona, mentre que, el 2013, el percentatge superava el 30%. Des de l'Associació d'hotelers de Magaluf i Palmanova consideren que es tracta d'una bona notícia per a la imatge de la destinació turística, ja que no estan "en contra del turisme jove" però és un segment de població que inverteix menys i que s'associa al "turisme d'excessos".

Sebastià Darder, president de l'associació, ha defensat aquest dimecres, en una roda de premsa per valorar la temporada turística, que volen "un turisme que sàpiga divertir-se de manera sana" i per això celebren l'augment de les visites per part de famílies i parelles (que, juntes, sumen el 72,3% del total).

El nombre de turistes que han arribat a Magaluf i Palmanova és un 9% superior al de 2015 i se situa en el 1.900.000. Com a conseqüència, l'ocupació també ha arribat a xifres superiors a les de l'any passat: el juny, el juliol i el setembre va créixer entre un 6% i un 9%, deixant el percentatge de places ocupades per damunt del 90%.

A més, Darder ha explicat que s'està produint un allargament de la temporada manifesta, que es reflecteix de manera clara en l'increment de visitants del 12% del mes de maig, del 14% el juny i del 12% el setembre. En aquest sentit, el president dels hotelers ha afirmat que la seva intenció és avançar cap a una temporada en la qual els establiments hotelers hagin de tancar només dos mesos a l'any.

Per això, les seves previsions amb vista al 2017 apunten a un augment de la planta hotelera oberta durant els primers mesos de l'any (aquest mes d'octubre ja hi ha un 10% més de places obertes que al 2015).

L'Ajuntament, amb els hotelers

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, també ha assistit a la roda de premsa i ha recordat que la filosofia de l'Ajuntament és "fer costat a la indústria turística", perquè les seves prioritats són "crear llocs de feina, augmentar el temps d'ocupació i millorar la qualitat laboral". I "a Calvià l'ocupació es diu indústria turística".

Rodríguez també ha explicat que des del Consistori s'impulsarà "una remodelació de Magaluf en clau integral", durant els propers mesos, a partir de la revisió del pla general. "Hem de reflexionar, per exemple, sobre com recuperar zones naturals i com gestionar les 500 noves places residencials que s'esperen a Magaluf", ha afirmat el batle.

stats