TRIBUNALS
Balears 23/11/2016

El Tribunal Superior concedeix una pròrroga fins al 31 de març per dictar la sentència del cas Nóos

La Sala de Govern accepta la petició de la ponent, Samantha Romero, atesa "la complexitat de l'assumpte" i amb "caràcter improrrogable i excepcional"

Xesc Adrover
2 min
La magistrada Samantha Romero disposa, com a mínim, fins el 31 de març per dictar la sentència del cas Nóos/EFE

PalmaLa Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha acceptat la sol·licitud de pròrroga feta per la presidenta del tribunal que va jutjar el cas Nóos, Samantha Romero, i ha concedit una pròrroga fins al 31 de març per dictar sentència. Segons un comunicat del TSJIB, la petició s'ha acceptat "atesa la complexitat de l'assumpte" i "tenint en compte el caràcter improrrogable i excepcional amb què es plantejava la mesura".

Per un acord de la Sala del 25 de juny passat, es va acordar eximir temporalment la magistrada d'altres assumptes fins que es dictàs la sentència. Es va aplicar així el criteri general de repartiment intern de la secció primera de l'Audiència, pel qual, de manera automàtica, s'eximeix de jutjar altres casos als ponents en causes complexes, com ara el cas Nóos, per un termini equivalent a la duració del judici. En aquest cas, la magistrada disposava fins al proper 5 de desembre.

El judici del cas Nóos va començar el gener i va acabar el 22 de juny. La vista oral va durar un total de 63 dies hàbils. Aquest ha estat el termini del qual ha disposat la presidenta del tribunal per dedicar-se, en exclusiva, a la redacció de la sentència. Ara, amb aquesta decisió del Tribunal Superior, podrà continuar treballant només en aquesta causa que destaca, efectivament, per la seva complexitat, atès que hi ha 17 acusats i molta documentació per examinar.

En qualsevol cas, segons han explicat fonts del Tribunal Superior, la pròrroga de què disposa Samantha Romero per dedicar-se en exclusiva a la sentència del cas Nóos no implica ni que la sentència no es pugui dictar abans ni que es pugui dictar després. La ponent haurà de deliberar la sentència amb les altres dues magistrades que varen formar part del tribunal, Rocío Martín i Eleonor Moyà.

Infanta Cristina

Entre les 17 persones jutjades en aquesta causa, destaquen la infanta Cristina, acusada de dos delictes fiscals per Manos Limpias; el seu marit, Iñaki Urdangarín, per a qui el fiscal sol·licita una condemna de 19 anys i mig de presó; l'exsoci d'Urdangarín Diego Torres i la seva dona, Ana María Tejeiro; els germans d'ella, Marco Antonio i Miguel Tejerio, i l'expresident Jaume Matas.

La Sala de Govern del Tribunal Superior té previst valorar en breu la implantació de mesures de reforçament per a la secció primera de l'Audiència.

stats