Balears 17/08/2017

Troben dues tortugues mortes atrapades en una xarxa de pesca a sa Font de sa Cala

Els exemplars localitzats pertanyen a una espècie protegida a causa de la seva baixa taxa de reproducció

Ara Balears
1 min
Els exemplars tenien una edat aproximada de cinc o sis anys

PalmaMembres del Grup Especial d'Activitats Subaqüàtiques de la Guàrdia Civil (GEAS), destacats a Cala Rajada per a la vigilància de la Reserva Marina de Llevant, varen recuperar a cinc metres de profunditat dues tortugues marines de l'espècie 'Caretta caretta' atrapades en una xarxa de pesca, a la zona del Racó del Prestatge (sa Font de sa Cala), a Capdepera.

Una vegada comprovat que les tortugues eren mortes, els submarinistes del GEAS varen recuperar la xarxa i la varen traslladar, juntament amb els dos exemplars de tortuga marina, al port de Cala Rajada, on biòlegs de la Fundació Palma Aquàrium se'n varen fer càrrec per fer un estudi de tots dos exemplars. Les dues petites tortugues feien uns 30 cm i devien tenir una edat de cinc o sis anys.

Les dues tortugues varen morir ofegades

Les tortugues 'Caretta caretta' pertanyen a una espècie protegida per la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa i estan incloses en la Convenció per al Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades (CITIS) a causa de la seva baixa taxa de reproducció.

La Guàrdia Civil està recollint informació de pescadors i banyistes de la zona, i també investiga la xarxa en la qual varen quedar atrapades les tortugues a fi de localitzar-ne el propietari.

stats