57 treballadors de més 45 anys tornen a ser 'visibles' en el mercat laboral

Treballaran a l'Ajuntament de Palma gràcies al programa 'Visibles' del SOIB, el qual ha destinat 588.217 euros al consistori per pagar les nòmines

57 treballadors de més de 45 anys tornaran a ser visibles en el mercat laboral. El col·lectiu, un dels més castigats per la crisi i per la manca d'oportunitats a l'hora de tornar a accedir a una feina, és el destinatari del programa del SOIB 'Visibles', a través del qual l'Ajuntament de Palma els ha contractat. Aquest dilluns, els treballadors han rebut la benvinguda al nou lloc de feina del conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i del batle de Palma, Antoni Noguera.

El programa del SOIB 'Visibles' permet a entitats locals, com ajuntaments o consells, contractar persones preferentment més grans de 45 anys aturades de llarga durada, prioritzant aquelles sense prestacions o subsidi d'atur, perquè executin obres i serveis d'interès general o social.

Aquestes subvencions permeten realitzar contractes de sis mesos de durada i sufragar els salaris, incloses les cotitzacions a la Seguretat Social. Així mateix, s'afavoreix l'adquisició d'experiència professional i la reinserció al mercat laboral mitjançant el suport de l'orientació laboral, amb l'objectiu final de millorar l'ocupabilitat del col·lectiu al qual va dirigida.

La totalitat dels recursos aprovats enguany a l’Ajuntament de Palma és de 588.217 euros, que permetran dur a terme projectes en diferents àrees municipals com ara Ecologia, Agricultura i Benestar Animal; Turisme, Comerç i Treball; Mobilitat; Seguretat Ciutadana; Educació i Esports; Benestar i Drets Socials; Cultura; Urbanisme; Habitatge; Bombers; Participació Ciutadana; Sanitat i Consum i Batlia.

Els perfils professionals de les persones contractades són diversos: hi ha 18 auxiliars administratius, 15 peons de manteniment, 11 auxiliars informadors, 4 administratius, 3 peons pintors, 2 peons picapedrers, 1 recepcionista telefonista, 1 auxiliar de neteja, 1 oficial pintor i 1 peó de neteja exterior.

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF