Balears 02/01/2018

Els treballadors de l'hostaleria comencen a cobrar més a partir d'avui

L'entrada en vigor del nou conveni col·lectiu que implica pujades de sou d'un 5% respecte de l'any passat

Ara Balears
1 min
El conseller de Treball, Iago Negueruela, signa el nou conveni envoltat dels representants sindicals i de la patronal.

PalmaAmb el nou any, es comença a aplicar el conveni col·lectiu que la Federació Hotelera de Mallorca (FEHM) i els sindicats varen signar a final de setembre. La novetat principal, i la més celebrada, és l'augment salarial. El 2018 i el 2019 els salaris augmentaran un 5% cada any; el 2020 i el 2021, un 3,5%. Així, en total, el salari dels treballadors de l'hostaleria haurà pujat un 17% en quatre anys.

Durant la signatura del conveni, la presidenta de la FEHM, Inma de Benito, va voler posar en relleu "l'esforç dels empresaris" en la lluita per millorar la qualitat de les Balears com a destinació turística, un compromís, va dir, que es plasma en aquest augment de salari i, també, en els més de 1.700 milions d'euros que, segons que ha dit, s'han invertit en la millora de les infraestructures.

Per la banda sindical, José García, d' UGT, va indicar que aquest 17% era, "ni més ni manco", el que mereixien els treballadors. També va agrair que s'hagués arribat a un acord abans de l'inici de la temporada del 2018. Sílvia Montejano, de CCOO, va subratllar les millores aconseguides per als treballadors dels serveis externalitzats.

stats