Publicitat
Publicitat

SINISTRALITAT LABORAL

Un treballador de la construcció mort i un de greument ferit després d'esfondrar-se la casa de Santanyí on treballaven

Part de l'estructura de l'habitatge ha cedit durant les obres

Un picapedrer de 52 anys ha mort aquest dilluns en un accident laboral mentre treballava en les obres d'un habitatge de Santanyí. Part del forjat de la casa s'ha esfondrat sobre ell i un dels seus companys, de 49 anys, que hi ha resultat ferit greument.

Segons han informat a Efe la Guàrdia Civil i el centre d'emergències sanitàries 061, l'incident ha tingut lloc al migdia, quan part de l'estructura de la casa, situada a la plaça de la Canal del municipi, ha caigut sobre els treballadors. Amb l'accident, el picapedrer ha quedat soterrat sota els enderrocs i el seu company ha hagut de ser traslladat d'urgència a Son Espases per un aixafament toràcic sever.

La Guàrdia Civil i agents dels Bombers de Mallorca treballen per retirar-ne les restes i els enderrocs. A més, tècnics de Salut Laboral de la Conselleria de Treball han iniciat una investigació coordinadament amb els inspectors de treball.

Des del Govern han traslladat el seu condol als familiars i coneguts del treballador mort i han desitjat una ràpida recuperació al ferit. També han volgut fer una crida a extremar les mesures de prevenció de riscos laborals, ja que, segons han afirmat en un comunicat, "la prevenció és un element fonamental en l'organització de les tasques productives, per evitar o minimitzar les conseqüències de possibles accidents".