Balears 09/02/2017

Les tensions de Vistalegre II arriben a Podem Eivissa

La dimissió del secretari de l’agrupació de Santa Eulària del Riu amb dures crítiques a Viviana de Sans s’ajunta a les declaracions d’altres exmandataris

Armando Tur
2 min
La seu de Podem Eivissa a una imatge d'arxiu

EivissaPodem Eivissa no viu les seves hores més dolces des que va irrompre amb força a les institucions de tota l’illa gràcies als acords amb la formació Guanyem. L’assemblea general d’aquest cap de setmana a Madrid, Vistalegre II, ha despertat algunes tensions que semblaven adormides entre els membres del corrent anticapitalista i la secretaria general del partit, encapçalada per Viviana de Sans.

El darrer enfrontament, l’ha protagonitzat l’exsecretari del cercle de Podem a Santa Eulària del Riu, Jose Sánchez, qui ha anunciat a través de Facebook la seva dimissió després de sentir unes declaracions de la secretària general del partit en les quals es posicionava obertament a favor d’Íñigo Errejón. Sánchez entenia que una persona “que representa tot Podem” no pot manifestar la seva adhesió a un projecte “tan obertament”. Malgrat això, diu que “no ha estat aquest l’únic punt de desentesa” i ha acusat la direcció d'estar “més pendent de les cadires i dels noms” que de les polítiques i de la ideologia.

De fet, aquest darrer punt té, per a Sánchez, un nom propi, el de Gianandrea di Terlizzi. L’exsecretari assegura que fa “un any i mig” que denuncia la situació “d’una persona que ha estat triada a dit”, sense que els cercles de Podem hi donin el vistiplau, “com sí ha passat amb la resta de càrrecs de confiança”. Sánchez diu que “ningú no ha tingut l’oportunitat de discutir si aquesta persona és la idònia per al càrrec que ocupa”, el de coordinador de Mobilitat al Consell d’Eivissa, i assegura que “es tracta d’una decisió que potser ha pres el PSOE” i no els òrgans del partit.

Per la seva banda, la secretària general, Viviana de Sans, ha lamentat “la dimissió d’una persona molt vàlida”, però entén que les seves acusacions es tracten “d’un cas aïllat” que no representa la majoria. De Sans diu que han de ser les bases les que diguin “si Podem compleix el seu programa o no” i lamenta que Sánchez “faci servir la premsa en comptes de les eines de discussió interna que té el partit”.

Respecte al fitxatge de Di Terlizzi, la vicepresidenta primera del Consell ha recordat que la seva contractació va ser fruit de les negociacions pels acords del pacte que van fer el PSOE i Podem-Guanyem, “que es van haver de tancar en dos dies” i que van ser “mol costosos i laboriosos”, i assegura que hi ha més gent en la mateixa situació que Di Terlizzi, el conseller de Cultura, David Ribas, i el director insular d’Agricultura i Ramaderia, Vicent Tur.

Aquestes dures acusacions coincideixen gairebé en el temps amb les que va fer a una entrevista a 'Diario de Ibiza' el coordinador del grup insular de Podem-Guanyem al Consell, Toni Sánchez-Tirado, també del sector anticapitalista, en les quals l’exalt càrrec assegurava que “la majoria de càrrecs orgànics del partit també ocupaven càrrecs polítics” i que això “els allunyava de la realitat del carrer i de les seves bases”.

stats