PESCA
Balears 18/05/2016

La pesca submarina es prohibirà a la reserva Llevant Mallorca-Cala Rajada

És una de les decisions que s'ha pres en la primera reunió d'aquesta legislatura del Consell Pesquer de les Illes

Efe
2 min
A les Illes tenim la sort de disposar d’un ecosistema ric i divers.

PalmaLa Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca començarà a tramitar aquest dimecres la modificació del decret de la reserva marina Llevant Mallorca-Cala Rajada, amb la finalitat de prohibir la pesca submarina a la zona, a proposta del sector pesquer.

El conseller del ram, Vicenç Vidal, que ha presidit el primer Consell Pesquer d'aquesta legislatura, ha informat en declaracions als mitjans dels assumptes que s'han abordat en aquesta trobada, en la qual han participat 31 representants de les confraries i de tots els consell insulars.

"Cal entendre que és una proposta que ve dels pescadors professionals, avalada per estudis científics, i pot marcar un abans i un després en aquesta reserva", ha incidit el conseller.

Després de l'aprovació per part del Consell Pesquer es començarà a tramitar aquesta modificació que avança en la prohibició de la pesca submarina en la reserva.

L'objectiu dels pescadors és la reducció dels esforços en les arts de pesca, que ara es concreta en el decret.

Pròrroga del conveni de col·laboració

La setmana passada el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el Govern balear van prorrogar el conveni de col·laboració per a la gestió compartida de la reserva marina de Llevant Mallorca, que estarà vigent fins a l'agost de 2020.

L'acord compromet ambdues parts a continuar impulsant la gestió i dur a terme el seguiment de la reserva marina, que té una extensió d'11.285 hectàrees i se situa davant les costes dels municipis de Artá i Capdepera. Les aigües interiors de la reserva les assumeix el Govern balear i les exteriors el Ministeri.

A més, en el Consell Pesquer s'ha tractat la creació de la nova reserva de la Dragonera, a la qual s'han presentat només quatre al·legacions amb l'objectiu de millorar-ne el text, ha destacat Vidal.

El conseller també ha informat que s'ha abordat amb els pescadors "el retorn a la normalitat" en la reserva integral de Formentera, amb la recuperació d'unes 10 hectàrees a la zona de s'Espardell, que havien estat reduïdes en la legislatura anterior.

Finalment, s'han abordat els avanços del recent decret que legisla el turisme mariner, que inclou la regulació de les primeres vendes dels productes, des que desembarca en el port fins que arriba a casa, amb la finalitat d'evitar el furtivisme.

En aquest sentit, el conseller ha assenyalat que hi haurà "una millora significativa", amb 36 màquines per pesar i etiquetar els productes i garantir que no es tracta d'una venda il·legal.

stats