Balears 15/01/2018

Son Dureta es reactiva 8 anys després

El Govern anuncia la demolició dels edificis de maternitat i consultes externes

Margalida Mateu
1 min
Autoritats en visita al recinte on es construirà l’Edifici B.

PalmaEl nou Son Dureta comença a tenir terminis. El Govern ha anunciat aquest dilluns la demolició de dos edificis obsolets per a la construcció d’un nou espai sanitari que aplegarà un centre d’atenció a la cronicitat i, com a novetat, un centre sanitari per al barri. Així mateix el projecte connectarà amb el bosc de Bellver, el principal pulmó verd de la ciutat.

Segons la presidenta Francina Armengol s’espera que es comencin a enderrocar els edificis de consultes externes i maternitat “a partir del gener del 2019 i que el 2020 es comencin les obres d’un nou edifici de 8.000 metres quadrats que té un pressupost de 50 milions d’euros i albergarà 242 places”. El pressupost d'enderroc es licitarà per uns 6 milions d'euros.

Com a novetat en aquest nou edifici, anomenat Edifici B, s’hi instal·larà un centre sanitari que atendrà 20.000 targetes sanitàries de les persones que viuen al barri i en el qual hi haurà un nou centre d'urgències d'atenció primària amb 120.000 targetes assignades.

La següent passa, segons la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, serà la construcció d’un centre de dependència de 120 places que apostarà per un model d’atenció especialitzat en persones d’edat avançada. L’edifici semicircular central no s’enderrocarà i en aquest edifici, en principi, es preveu fer un centre de mitja estada amb 300 llits en habitacions dobles d’ús individual.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha recordat que es preveu un cost global d'uns 120 milions d'euros per al projecte complet de recuperació de Son Dureta.

Son Dureta ha estat tancat d'ençà del 2010.

stats