Balears 12/01/2017

Els sindicats exigeixen a Educació les places d'oposició que va prometre

El reclam sorgeix després del plantejament del govern estatal d'eliminar la taxa de reposició

Ara Balears
1 min
Els professors recorden que l’objectiu és ensenyar els alumnes a comprendre i a expressar-se, i no ensenyar-los la normativa.

PalmaDesprés del plantejament del govern espanyol a eliminar la taxa de reposició en les ofertes d'ocupació pública a sanitat, educació i serveis socials, els sindicats reclamen a la Conselleria d'Educació que compleixi la seva paraula. Tant l'STEI com CCOO demanen al conseller Martí March que ofereixi el nombre mínim de places que va prometre.

Segons l'acord marc signat per aquests dos sindicats amb la Conselleria, el departament "es compromet a fer una oferta pública de places docents que superi la taxa de reposició, sempre que no hi hagi impediments legals". Un cop acordada la supressió de la taxa de reposició, entre comunitats i govern central, l'STEI "reclama una oferta pública d'un mínim de 800 places, que contribueixi a donar estabilitat a les plantilles dels centres docents i a reduir l'elevat nombre de professorat interí de les Illes".

En la mateixa direcció, CCOO ha recordat la petició que en el seu moment traslladà a la Conselleria de March. "Les altíssimes taxes d'inestabilitat i l'aval de les sentències del tribunal europeu són motius suficients com per apujar l'actual oferta de 400 places que són clarament insuficients". Denuncien que aquestes reduirien, només, un 10% hipotètic d'inestabilitat. Per aquest motiu, demana que, almenys, es treguin 1.000 places per a 2017.

stats