ENSENYAMENT

Educació confirma la distribució de 400 places d'oposicions de 2017

N'hi haurà 100 per al cos de mestres i 152 per als de Secundària

Aquest estiu de 2017 hi ha oposicions per ser docent i, de moment, s'han d'oferir un mínim de 425 places. La Conselleria d'Educació ha reclamat a Madrid poder ampliar l'oferta (poden ser-ne 500 més). Si no ho permet, més enllà del marc legal, es podrien arribar a impugnar, detalla l'STEI.

Aquest dimecres, en la reunió de la Mesa Sectorial d'educació, la Conselleria ha detallat la distribució de 400 places per illes. Així, en el cos de mestres se n'obriran 100. La majoria corresponen a professors d'Infantil (30 de Mallorca, 5 de Menorca i 10 d'Eivissa). D'anglès, s'obren 10 places (totes a Mallorca). A Primària, 20 (5 a Mallorca, 5 a Menorca i 10 a Eivissa). De PT n'hi haurà 15 (10 a Mallorca i 5 a Eivissa), mentre que de AL, 5 (Mallorca). 

A Secundària s'oferiran 152 places, mentre que a FP se n'oferiran 84. Per a música i arts escèniques s'arriba a 22, una menys que per a l' Escola Oficial d'Idiomes. Per a arts plàstiques i disseny n'hi haurà 15, i de mestres de taller, 4. Aquest dimecres s'informarà de la resta de cossos.

Mesa sectorial: propostes

En la mateixa reunió d'aquest dimecres hi hagut diverses propostes més sobre la taula. Sobre les baixes per malaltia, Educació inclourà una excepció al decret estatal 14/2012, que diu que les baixes de cinc dies o més tampoc no seran penalitzades. A més, s'ha sol·licitat a la Conselleria que "vigili per la salut" dels alumnes i "ampliï les garanties que el justificant mèdic pot oferir".

L'acord que desencallà la vaga educativa aprova el cursPel que fa a la reducció de càrrega lectiva als majors de 55 anys, s'ha demanat la recuperació de tres hores de descàrrega. Ara bé, Educació proposa recuperar-les només a Primària, ja que ha expressat dificultats a Secundària perquè el col·lectiu d'ESO ja n'ha recuperada una.

EDICIÓ PAPER 06/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF