Balears 08/11/2017

El Servei de Neteja de Platges de Menorca reivindica la seva feina a través d'un vídeo

L'audiovisual té una doble finalitat perquè explica el dia a dia dels operaris i intenta conscienciar tots els ciutadans sobre la importància de contribuir a la neteja i valorar el paper de la posidònia

Iván Martín
1 min

MaóL'empresa adjudicatària del servei de neteja de les platges de Menorca, Fomento de Construcciones y Contratas, ha escenificat mitjançant un vídeo el dia a dia de l'equip de professionals que vetlen pel manteniment dels arenals menorquins. L'audiovisual va ser presentat a una jornada informativa organitzada pel departament de Cooperació Local del Consell Insular de l'illa. La idea és donar a conèixer la feina dels operaris i ressaltar la importància de mantenir aquests espais naturals nets entre tota la ciutadania.

A 30 de setembre del 2017, el servei de manteniment i neteja ha retirat 78.903 bosses de residus. El vídeo mostra amb imatges aèries el dispositiu d'operaris i tècnics explicant com és el seu dia a dia i argumenta la recollida manual de residus. Al mateix temps, la iniciativa comunicativa pretén valorar la tipologia de platges, ja que en funció de la categoria es determina el procés adient per a la posada a punt.

Els operaris del Servei Insular de Neteja s'han esforçat al màxim durant tot l'estiu.

D'altra banda, una part del vídeo es dedica a la posidònia, especialment per emfatitzar les qualitats d'aquesta planta marina que permet crear i mantenir l'arena a les platges de Menorca. Conscienciar banyistes de la importància d'aquest vegetal s'esdevé clau amb vista al futur. No considerar la planta brutícia i tenir clar que la posidònia frena l'erosió de la costa i la regressió de les platges són aspectes que l'audiovisual constata en una gravació que es difondrà per xarxes socials i de la qual es realitzaran versions en català, castellà i anglès.

stats