Balears 30/04/2015

Els policies de Mallorca també vetllaran a Ciutadella durant Sant Joan

L'Ajuntament de Ciutadella ha arribat a un acord per permetre la presència d'altres Policies Locals durant les festes en la mesa de negociació sindical

Ara Balears
2 min
Enguany hi haurà policies mallorquins a Ciutadella. / E. CALVO

CiutadellaL’Ajuntament de Ciutadella ha arribat a un acord per a fixar les condicions necessàries per a reforçar la presència policial durant les festes de Sant Joan amb agents dels cossos de la Policia Local d’altres municipis de Menorca, i també amb policies tutors procedents de Mallorca. Amb l’acord assolit aquest dijous a una mesa de negociació sindical, s’aplana el camí per a què agents de la Policia Local d’altres municipis de l’Illa puguin ajudar a tasques policials durant els dies de festa, tal com passava en anys anteriors.

A la vegada, aquestes condicions que s’han fixat per als policies locals de la resta de municipis de Menorca també seran les que s’aplicaran per a que policies tutors de Mallorca es desplacin a Ciutadella durant els dies de Sant Joan i puguin ajudar en les tasques pròpies de les seves competències. L’Ajuntament de Ciutadella haurà de signar ara un conveni bilateral amb cadascun dels municipis que hagin accedit a que els seus policies tutors es desplacin fins a Ciutadella durant els dies de les festes. En aquest sentit, s’estan fent les gestions oportunes amb el Govern balear per a agilitzar aquest tràmit. La presència de policies tutors de Mallorca serà una novetat durant les festes d’aquest any, i ha de servir per incrementar la vigilància sobre el col·lectiu de menors d’edat i per millorar la conscienciació d’aquest col·lectiu. En aquest sentit, era necessari establir un conveni bilateral entre municipis, i també s’havien de fixar unes condicions per al desenvolupament d’aquest servei, cosa que s’ha fet aquest matí.

En matèria de policies tutors, l’Ajuntament de Ciutadella està preparant també les xerrades que els policies tutors de Mallorca faran a centres d’educació secundària mallorquins. Durant els propers dies, els responsables de Comunicació de Sant Joan i el policia tutor de Ciutadella es desplaçaran a Mallorca per oferir una jornada formativa als policies mallorquins, per tal que aquests puguin impartir les xerrades després a cada centre d’educació secundària, tant al col·lectiu de pares com al d’estudiants.

Paral·lelament, des de l’Ajuntament s’està insistint davant la Delegació del Govern de la necessitat d’incrementar la presència de Policies Nacionals durant les Festes. Tal com s’ha dit, el desplegament previst actualment és considerat del tot insuficient per part del Consistori, i així s’ha fet saber de nou a la delegada del Govern, Teresa Palmer. L’objectiu és que s’enviïn més agents dels que té previstos hores d’ara la Delegació, ja que es consideren necessaris per a garantir una major seguretat durant les festes, i perquè l’Ajuntament considera que Sant Joan és una festa d’abast autonòmic que no pot ser coberta amb els efectius propis d’un municipi de 30.000 habitants.

stats